Setari Cookie-uri

Contraceptia moderna - iubiti-va fara griji

O problema care a dus in trecut la inhibarea si ponegrirea sexualitatii, la abstinenta actului sexual in cupluri, si-a gasit incet-incet rezolvarea, intai prin mijloace ilegale, ca mai apoi, prin 1960, sa fie pentru prima data acceptata de lege: contraceptia. In zilele noastre metodele contraceptive au evoluat suficient incat efectele negative sa tinda spre minim, iar necesitatea folosirii unor astfel de metode a devenit una imperioasa pentru orice femeie care isi incepe viata sexuala.

2. Contraceptia hormonala

Aceasta se poate realiza prin:
- Pilulele contraceptive
- Implanturile contraceptive
- Injectiile contraceptive
- Pilula de a doua zi – contraceptia de urgenta
- Plasturii contraceptivi

3. Mijloacele de contraceptie mecanice

Acestea sunt reprezentate de:
- Dispozitivele intrauterine – mici obiecte care se introduc in uter doar de catre personalul medical, spre exemplu steriletul.

Contraceptia permanenta

Aceasta este realizata prin mijloace chirurgicale si poate fi aplicata atat femeilor cat si barbatilor. Contraceptia permanenta poate fi voluntara sau impusa de unele patologii, ea constand in:
- Ligaturarea trompelor uterine – legarea chirurgicala a trompelor astfel incat spermatozoizii nu mai au acces la ovul
- Vasectomia este realizata barbatilor, este o interventie mult mai usoara decat precedenta, cu anestezie locala si se leaga canalele deferente.
- Ar mai fi de precizat mijloacele de contraceptie permanenta mai agresiva, cum ar fi, spre exemplu, histerectomia totala, dar care nu se practica la alegerea pacientei/pacientului, ci impuse de anumite patologii.

Citește și:

Metodele naturale de contraceptie

Din pacate siguranta oferita de aceste metode atat fata de sarcina cat si in privinta bolilor cu transmitere sexuala este foarte mica, insa exista inca destule femei care nu folosesc metodele contraceptive descrise mai sus, nedorind astfel de interventii, iar in astfel de cazuri este mai bine sa se cunoasca macar si minimul de protectie oferit de metodele naturale de contraceptie.

Metodele de contraceptie naturala sunt:

Vizionare placuta


Kudika
13 Noiembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.