Setari Cookie-uri

Chisturile ovariene: tratamente naturiste? - Forumul Healthy

Chisturile ovariene sunt saculeti plini cu lichid aflati in interiorul ovarului sau pe suprafata acestuia si cea mai frecventa cauza a aparitiei lor este reprezentata de procesul lunar care are loc la nivelul ovarelor: ovulatia. Chisturile sunt in marea majoritate a cazurilor formatiuni benigne de la nivelul ovarelor.

Chisturile ovariene sunt saculeti plini cu lichid aflati in interiorul ovarului sau pe suprafata acestuia si cea mai frecventa cauza a aparitiei lor este reprezentata de procesul lunar care are loc la nivelul ovarelor: ovulatia. Chisturile sunt in marea majoritate a cazurilor formatiuni benigne de la nivelul ovarelor. Chisturile ovariene sunt prezente la toate femeile in perioada pubertatii, urmand a se remite odata cu maturarea organelor genitale. Insa cand putem considera aceste chisturi patologice? Ar trebui sa ne alarmeze momentul in care acestea se infecteaza ori apar la varste cand prezenta lor nu mai este de natura fiziologica. De asemenea atunci cand pun in pericol functiile ovarului aceste chisturi devin un motiv de ingrijorare sau chiar de sterilitate.

Tratamente naturiste pentru chisturile ovariene

Tratamentele naturiste pentru chisturile ovariene nu trebuie sa devina medicatia de baza, ci ele trebuie sa completeze un tratament indicat de medicul ginecolog sau endocrinolog. Adesea cauzele care duc la crearea chisturilor ovariene si complicatiile acestora pot avea urmari destul de grave pentru a simplifica schema de tratament doar la nivel naturist.

Citește și:

Amalia79 este cea care deschide subiectul: "Cunoaste cineva tratamente naturiste pentru chisturile ovariene? Multumesc!"

Carmenstan vine cu sfaturi din experienta personala: " Du-te la un homeopat ! Fiicei mele, in clasa a IX-a, i s-au descoperit chisturi ovariene cam cat o minge de ping-pong de mari. Dupa tratamentul homeopat urmat timp de 6 luni neintrerupt, s-au facut microscopice. Aceste chisturi se refac, deoarece provin dintr-un dezechilibru hormonal, dar va dati seama ca nu puteam sa ma joc cu tratament hormonal cu un copil de 14 ani, de aceea am preferat homeopatia. Atentie la ce medic va duceti, ca unii dau doar 2 medicamente si gata. Doctorita mea imi face niste scheme de tratament din cca.6-10 medicamente, care se iau dupa o anumita schema. De exemplu: Luni, miercuri, vineri, duminica - unele, marti, joi, sambata - altele. Se iau din 2 in doua ore, lucru care poate fi greu, dar iti pui ceasul de la telefon sa sune ca sa-ti aduca aminte si gata. Bafta multa!"

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Martie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.