Setari Cookie-uri

Chisturile ovariene: tratamente naturiste? - Forumul Healthy

Chisturile ovariene sunt saculeti plini cu lichid aflati in interiorul ovarului sau pe suprafata acestuia si cea mai frecventa cauza a aparitiei lor este reprezentata de procesul lunar care are loc la nivelul ovarelor: ovulatia. Chisturile sunt in marea majoritate a cazurilor formatiuni benigne de la nivelul ovarelor.

Dusa vine cu sfaturi profesioniste: "Tratamentul pentru chisturile ovariene incepe cu identificarea dezechilibrelor ce le-au cauzat. Incearca o diagnosticare integrativa care sa-ti identifice profilul hormonal, nutritional, metabolic, stresul ME etc si mai ales eco-toxinele ce pot avea un rol esential in initierea acestor dezechilibre. Cat priveste tratamentul homeopat, acesta este abia in pasul 5 (cinci) intr-un tratament integrativ adevarat deoarece eco-toxinele blocheaza actiunea remediilor homeopate. Numai dupa detoxifiere se pot lua remedii homeopate.

Monasava a folosit un tratament naturist care a dat rezultate: "Buna. Tratamentul naturist pe care l-am aplicat eu este tratamentul cu picaturi de mladite de zmeur si muguri de coacaz negru. Se gasesc la orice plafar si se face tratament de 2 luni cu o luna pauza.
Dupa 2 luni mi s-a redus la jumatate chistul ovarian pe care il aveam.
Multa sanatate! "

Citește și:

Dusa insa explica riscurile tratamentului cu zmeur: "Mladitele de zmeur contin fitoestrogeni; chiar daca in primele luni, prin inlocuirea estrogenilor "tari" din organism, cu fitoestrogeni se obtine o reducere a tumorilor, dupa cateva luni acest tratament nu mai are rezultat. In timp fitoestrogenii se "aduna" si ei si exista riscul de crestere al tumorii la loc sau aparitia de probleme suplimentare (la sani, de exemplu).
Ce se intampla insa daca chistul ovarian a aparut din cauza deficitului de progesteron ? Cum gestionati aceasta situatie ?"

Chisturile ovariene nu reprezinta deloc o afectiune rara in randul femeilor. Pe cele care trec prin aceasta situatie sau au trecut ori cunosc alte persoane care au urmat un tratament cu rezultate bune pentru chisturi ovariene va asteptam cu sfaturi mai jos, in rubrica de comentarii, sau pe aceasta tema din Forumul Healthy.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Martie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.