Setari Cookie-uri

Sexul la menstruatie - pro si contra (Forumul Healthy)

Parca atunci cand este interzis iti doresti mai mult! In fiecare luna femeia ar trebui sa se abtina de la contactele menstruale datorita sangerarilor menstruale? Parerile sunt impartite. De fapt, in ceea ce priveste sexul la menstruatie exista beneficii, dar si riscuri.

Parca atunci cand este interzis iti doresti mai mult! In fiecare luna femeia ar trebui sa se abtina de la contactele menstruale datorita sangerarilor menstruale? Parerile sunt impartite. De fapt, in ceea ce priveste sexul la menstruatie exista beneficii, dar si riscuri.

Mai exact, beneficiile constau in faptul ca substantele hormonale din sperma pot actiona pe mucoasa uterina regland eventualele dezechilibre hormonale ale femeii, reducand fluxul si durata menstruatiei daca este cazul etc. Pe de alta parte, uterul este foarte vulnerabil la infectii in aceasta perioada, infectii ce pot avea urmari mai grave in timp, cum ar fi aparitia celulelor atipice pe colul uterin si modificarea rezultatelor normale ale testului Papanicolau. Asadar, daca tot va hotarati sa intretineti contacte sexuale in timpul menstruatiei, igiena trebuie sa fie stricta.

Citește și:

Cititoarea noastra Mariaanton0 a aflat despre cateva beneficii privind sexul la menstruatie, insa cere si alte pareri: " Ce parere aveti, este nociv? Am consultat mai multi medici si fiecare a avut pareri diferite, insa am citit intr-un art de specialitate ca substantele continute in lichidul spermatic au efecte benefice in timpul menstruatiei, continand hormoni ce ajuta la reglarea acesteia, micsorarea sangerarilor si scurtarea perioadei de menstruatie propriu-zisa, de asemenea elimina durerile menstruale..."

severina ramane rezervata acestor pareri: "In timpul menstrei colul este ca o rana deschisa, deci orice bacterii provenite din mediul extern de pot fixa mult mai bine si pot cauza diferite afectiuni care se vor resimtii mai tarziu. Plus ca in caz de boala venerica a unuia dintre parteneri purtatori,organismul nu se poate apara.
Se poate folosi prezervativ daca menstra este foarte scazuta."

Citește și:

Marse insa detine informatii pro sex la menstruatie: "Intr-adevar, in timpul mentruatiei, noi, femeile, suntem mult mai sensibile ca de obicei( nu ma refer in general, ci strict la aparatul reproducator), deoarece colul este deschis si este mult mai usor sa contractam vreo bacterie, vreun virus, streptococ sau mai stiu eu ce . Este adevarat insa si faptul ca sexul in timpul menstruatiei te poate ajuta la "domolirea" durerilor si senzatiilor neplacute din timpul menstrei. Sunt lucuri pe care le gasesti dand doar un search pe google, nu este primordial sa citesti "literatura de specialitate" ca sa afli lucrul asta."

Vizionare placuta


Kudika
24 Martie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.