Multe femei se confrunta cu tot felul de patologii ale organelor genitale, aceste afectiuni fiind parca din ce in ce mai frecvente. De fapt, frecventa acestor boli nu creste pe baza cresterii numarului de bolnave, ci prin faptul ca din ce in ce mai multe femei se prezinta la medic si sunt depistate aceste afectiuni.

Cititoarea noastra Olgutza este cea care deschide topicul privind informatiile despre ovarul micropolichistic: "Buna fetelor!

Ieri, dupa o vizita la ginecolog, am descoperit ca am un ovar micropolichistic. Deocamdata o sa il tin sub observatie. Daca evolueaza, doctorul mi-a zis ca imi prescrie contraceptive... Ideea e ca as vrea sa stiu mai multe despre aceasta problema: cauze, tratamente etc. Sunt sigura ca sunt inca foarte multe femei care se confrunta cu aceeasi problema."

Loreana69 sufera si ea de aceasta patologie: "Hello! Si eu am aceeasi problema. Vreau sa iti spun din start ca am fost la o groaza de medici si in afara de tratamentul uzual cu anticonceptionale nimeni nu mi-a prescris nimic. Foarte multe informatii am aflat de pe net, multe kestii pe care trebuiau sa fie spuse de catre doctori le-am aflat de pe google! Problema ce mai mare (pe langa acnee, obezitate, caderea parului din cap si cresterea in exces a celui de pe corp, etc) e infertilitatea. Daca atunci cind vrei sa ai copii si nu ai ovulatie, doctorii prescriu tratamente cu hormoni, pentru a provoca ovulatia. Despre efectele secundare ale acestor tratamente nici nu mai are rost sa vorbim, ca nu ne ajunge spatiul. Obezitatea ar fi prima pe lista. Am auzit ca multe femei merg in Ungaria la tratamente, este mult mai ieftin si sint medici foarte bine pregatiti. Eu sint din Timisoara si e aproape dar ar fi bine sa te gindesti la asta chiar daca stai in alte zone din tara."

Oana_en a incercat medicina naturista: "Salut! Si eu am suferit de asa ceva. In clasa a 12-a am slabit vreo 15 kg, operata de apendicita, stre, etc. La un moment dat ajunsesem la vreo 47 kg l a 1.65... Si in urma unui control ginecologic m-am trezic cu ovare polichistice. Am tinut tratament cu o grmada de pastile fff scumpe...stiti si voi...destul de neplacut . Si cum opream tratamentul iar nu mai aveam menstruatie. M-am luptat asa vreo 3-4 ani fara nici un rezultat. Si printr-o conjunctura am fost sfatuita sa merg la un medic homeopat . Mi-a dat un tratament su niste tincturi si niste granule , am tinut cateva luni...aproape un an si am observat ca lucrurile s-au ameliorat. Bine si eu mi-am reluat alimentatia normala si m-am mai relaxat :p... Si la un nou control la gineco la ecograf nu se mai vedeau nici un fel de chisturi... Am ramas muta de uimire...chiar nu imi venea sa cred...dupa atatia ani chiar imi pierdusem speranta! Va dati seama ca nu am de ce sa mint...si nicinu fac reclama la nimik. Doar v-am povestit experienta mea. Rau nu are ce sa faca pentru ca toate sunt naturale, extrase din plante...eu zic ca merita incercarea. Eu una nu m-am impacat deloc bine cu anticonceptionalele... Multa sanatate!"

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: