Setari Cookie-uri

8 Pasi de urmat ca sa devii mamica

In cazul in care sarcina nu te-a luat prin surprindere ci vrei sa planuiest venirea pe lume a bebelusului tau astfel incat totul sa iasa ca la carte ar trebui sa stii ca inainte de sarcina corpul trebuie pregatit atat fizic cat si psihologic.

In cazul in care sarcina nu te-a luat prin surprindere ci vrei sa planuiest venirea pe lume a bebelusului tau astfel incat totul sa iasa ca la carte ar trebui sa stii ca inainte de sarcina corpul trebuie pregatit atat fizic cat si psihologic.

Astfel va trebui sa ai grija de sanatatea ta, incepand de la greutate si culminand cu tratarea diverselor patologii pe care le poti descoperi si de asemenea cu vaccinarea dinainte de sarcina.

Pasii pe care trebuie sa-i urmezi ca sa devii mamaica

1. Mergi la ginecolog

Inainte de a programa o sarcina mergi la medicul ginecolog si afla care este starea organelor tale genitale, daca sunt apte sau nu sa intretina o sarcina, efectueaza un test Papanicolau si analize de secretii si vorbeste cu medicul tau despre metodele de contraceptie pe care le-ai folosit pana acum. De asemenea ar trebui ca si El sa faca unele controale medicale odata cu tine.

Citește și:

2. Analize de urina si coproparazitologice

Nu strica sa evaluezi si functia urinara precum si posibilitatea de a avea o infectie urinara inaparenta. Acelasi lucru este valabil si pentru sanatatea intestinelor, astfel poti evalua daca exista sau nu o infectie bacteriana sau parazitara prin examene de coprocultura sau coproparazitologice.

3. Hemoleucograma

Hemoleucograma uzuala analizeaza in linii mari structura sangelui si a componentelor sale, oferind informatii despre numarul de celule pe care le contine, marimea lor, concentratia celulara dar si a unor ioni etc. Hemoleucograma poate oferi informatii cu privire la starea de sanatate a organismului, prezenta unor infectii inaparente, asimptomatice, infectii care pot afecta sarcina, de aceea este bine sa fie descoperite si tratate la timp. Se stie ca in timpul sarcinii cel mai bine este sa nu fie nevoie sa urmati niciun tratament.

Citește și:

4. Fa o vizita la dentist

Nici infectiile dentare nu sunt de neglijat, la fel si cariile care se pot infecta. Se cunoaste din cazuri clinice ca o infectie dentara, o simpla carie care se infecteaza poate duce la propagarea infectiei prin saliva la stomac si celelalte elemente ale tubului digestiv, prin sange la creier si meninge sau coboara spre gat unde intampina bariera imuna oferita de ganglionii latero-cervicali, care se inflameaza. Tot o infectie dentara creste considerabil riscul de raceli, astfel respectivele persoane sufera frecvent de infectii respiratorii.

Vizionare placuta


Kudika
28 Mai 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.