Setari Cookie-uri

8 Pasi de urmat ca sa devii mamica

In cazul in care sarcina nu te-a luat prin surprindere ci vrei sa planuiest venirea pe lume a bebelusului tau astfel incat totul sa iasa ca la carte ar trebui sa stii ca inainte de sarcina corpul trebuie pregatit atat fizic cat si psihologic.

5. Alimentatia

Renuntati la curele de slabire drastice sau la regimul alimentar haotic si nesanatos. Adoptati un stil de viata in care sa includeti alimente sanatoase, cu vitamine, minerale, proteine, cum ar fi fructele si legumele, carnea de pui, pestele, uleiul de masline, excluzand din alimentatie mezelurile, margarina, prajelile, cartofii prajiti sau alimente fast-food. De asemenea este obligatoriu sa aveti 3 mese pe zi, ideal ar fi 4 (dimineata, pranz, amiaza si cina). Disctutati cu un nutritionist sau cu medicul de familie despre alimentatia voastra precum si despre faptul ca v-ati propus sa aveti un copil.

6. Greutatea ideala si sportul

Ideal ar fi ca pana sa ramai insarcinata greutatea ta sa fie una normala. Aceasta o poti obtine atat prin nutritie, cat si prin sport. Fa-ti un program de exercitii pe care sa le faci de preferabil dimineata, caci energizeaza.

Citește și:

7. Cateva renuntari

Daca ai acele vicii despre care se vorbeste peste tot ca ar fi nocive, atunci e indicat sa renunti la ele. Tigarile vor trebui sa dispara din viata ta, la fel si cafeaua, poate o jumatate de ceasca dimineata , dar nu mai mult. Alcoolul de asemenea trebuie sa dispara, nici macar o gura nu mai ai voie.

8. Vaccinarea inainte de sarcina

In cazul anumitor boli se poate face o imunizare inainte de sarcina, insa aceasta depinde si de istoricul tau patologic. Spre exemplu pentru femeile care nu au facut bolile copilariei se recomanda vaccinarea inainte de sarcina, de exemplu impotriva rubeolei. Vaccin antigripal, antihepatitic B etc. Vorbeste cu medicul tau de familie despre acest aspect si iti va oferi informatiile necesare in functie de situatia ta personala.

Vizionare placuta


Kudika
28 Mai 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.