Rolul esential al uleiului de peste in dezvoltarea copilului tau

Cand auzim de ulei de peste ne amintim de gretoasa lingurita cu lichid uleios pe care trebuia sa o inghitim cand eram mici. ôTraditiaö s-a pastrat sa spun asa, in sensul ca nevoile copilului mic au ramas aceleasi, in continuare fiind necesara administrarea uleiului de peste micutului tau. Din fericire, el nu va mai suferi atat din cauza gustului si mirosului neplacut, caci astazi ne sunt puse la dispozitie capsule gelatinoase ce n-au nici miros, nici gust, fiind usor de administrat.

Cand auzim de ulei de peste ne amintim de gretoasa lingurita cu lichid uleios pe care trebuia sa o inghitim cand eram mici. “Traditia” s-a pastrat sa spun asa, in sensul ca nevoile copilului mic au ramas aceleasi, in continuare fiind necesara administrarea uleiului de peste micutului tau. Din fericire, el nu va mai suferi atat din cauza gustului si mirosului neplacut, caci astazi ne sunt puse la dispozitie capsule gelatinoase ce n-au nici miros, nici gust, fiind usor de administrat.

De ce este atat de bun uleiul de peste?

Uleiul de peste contine intr-un raport favorabil acizi grasi deosebiti de importanti pentru buna dezvoltare a organismului, cresterea capacitatii sistemului nervos, regenerare celulara si neuronala etc. Cei mai importanti acizi sunt omega 3 si omega 6 pe care uleiul de peste ii contine, alaturi de o vitamina de asemenea esentiala pentru copil, vitamina D. Aceasta are rolul de a preveni rahitismul, nanismul, de a asigura buna crestere si dezvoltare a sistemului osos. Vitamina D este secretata in mod natural de organismul nostru numai in momentul expunerii la soare, insa, cum astazi folosim creme cu factor de protectie solara ridicat si cum copiii nu sunt prea mult sau prea des expusi la soare din alte cauze care le-ar putea periclita sanatatea, cantitatea de vitamina D obtinuta de organismul lor devine net insuficienta, fiind nevoie de suplimentele alimentare. Uleiul de peste, mai ales cel obtinut din ficatul de cod, contine si vitamina A.

Retail jobs

Rolurile vitaminei A la copii:
— imbunatateste vederea si asigura buna dezvoltare a sistemului vizual
— favorizeaza cresterea;

— tonifica sistemul imunitar;

— participa la metabolizarea hormonilor steroizi;

— este benefica in tratamentul ranilor si a unor boli de piele.

Forme de administrare a uleiului de peste

Uleiul de peste il puteti administra copiilor atat sub forma sa uleioasa (greu acceptata de micut din motive evidente) sau sub forma de capsule, insa copilul se poate bucura de substantele continute in acest ulei prin consumul unor alimente precum: carne de peste gras, soia, semnite, ulei de masline, ulei de rapita.

Care sunt beneficiile administrarii uleiului de peste?

Prin continutul sau, uleiul de peste aduce urmatoarele beneficii in dezvoltarea si sanatatea copilului:

- Intareste sistemul imunitar, reduce inflamatiile si scade riscul infectiilor. Un copil caruia i se administreaza ulei de peste se vindeca mai repde de anumite boli, crescand capacitatea de refacere a organismului.

Vizionare placuta


Kudika
27 Iulie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri