Setari Cookie-uri

7 sfaturi pentru a ramane insarcinata!

Conceperea unui copil reprezinta o frumoasa legatura intre dragostea celor doi parteneri, dar si un pic de noroc ce creeaza intamplarea fericita cand femeia ramane insarcinata.

Conceperea unui copil reprezinta o frumoasa legatura intre dragostea celor doi parteneri, dar si un pic de noroc ce creeaza intamplarea fericita cand femeia ramane insarcinata.

cum ramai i Daca vrei sa fii mamica si ai de gand sa planuiesti venirea pe lume a copilului, ci nu ai constatat pur si implu ca ai ramas insarcinata, atunci probabil ca ai luat cea mai buna decizie, fiindca organismul ar trebui pregatit inainte de a dezvolta o noua viata in interiorul sau. Asadar iti recomandam sa iei in considerare cateva sfaturi simple pe care sa incepi sa le aplici cu cateva luni inainte de marele moment in care ai decis ca doresti sa ramai insarcinata. Nu te astepta ca totul sa decurga asa cum ai planuit, uneri este nevoie de mai multe luni de incercari, insa daca nu ai o afectiune ce duce la infertilitate vei avea sanse mari sa ramai insarcinata cat mai repede daca vei urma sfaturile de mai jos.

Citește și:

1. Fa-ti analizele

Daca planuiesti sa ai un bebe trebuie sa te asiguri ca starea ta de sanatate iti permite. Sunt unele infectii care predispun la avort spontan, cum ar fi toxoplasmoza (o parazitoza ce se dobandeste de la pisici), insa sunt si alte infectii care pun in pericol sarcina. Consulta obligatoriu un medic si intreaba deasemenea despre vaccinurile pe care ar trebui sa le faci ianite de sarcina, mai ales daca nu ai avut bolile copilariei. Atentie insa, sunt vaccinuri care trebuie facute cu un an inainte de sarcina.

Alte analize si investigatii constau in hemoleucograma uzuala, analizele urinii si coprologice, dar si o ecografie pelvina pentru a vedea cum sunt organele tale genitale si daca acestea sunt apte sa tina o sarcina.

2. Opreste contraceptia

Nu ma refer la incetarea folosirii prezervativului sau diafragmei, lucruri care sunt de la sine intelese, ci la oprirea contraceptiei hormonale. Este important sa stii ca in functie de tipul de contraceptie hormonala pe care o folosesti (pilule, plasturi, injectii, implanturi, inel etc) intreruperea contraceptiei se face diferit si chiar in anumite perioade ale ciclului menstrual pentru a evita posibile sangerari ulterioare. Timpul de la renuntarea la contraceptie pana cand devii apta sa ramai insarcinata variaza de la saptamani pana la ani, spre exemplu daca ai facut injectii la 3 luni medicii aproximeaza ca reluarea fertilitatii se face in 12-18 luni de la intreruperea injectiilor. Asadar, discuta neaparat cu medicul tau ginecolog despre hotararea pe care ai luat-o, pentru a-ti oferi cele mai bune indicatii pentru tine.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Februarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.