Setari Cookie-uri

7 sfaturi pentru a ramane insarcinata!

Conceperea unui copil reprezinta o frumoasa legatura intre dragostea celor doi parteneri, dar si un pic de noroc ce creeaza intamplarea fericita cand femeia ramane insarcinata.

3. Calculeaza-ti ovulatia

Pentru calculul ovulatiei sunt mai multe metode: metoda calendarului, a temperaturii bazale si a glerei cervicale. Poti sa utilizezi toate cele trei metode pentru a obtine o aproximare cat mai buna a perioadei in care te aflii la ovulatie. Pentru mai multe informatii poti citi articolul: “Metode de determinare a ovulatiei”.

vreu bebe 4. Alimentatia

Trebuie sa iti faci un program de hrana sanatos in caz ca nu ai deja unul. Evita macarurile fast-food, prajelile, carnea de porc, mezelurile, alimentele cu multi coloranti cum sunt unele pufarine, prajituri, glazuri, sosurile ca maioneza etc. Introdu in meniul zilnic legumele si fructele, precum si o portie de proteine pe care o poti lua dintr-o masa cu carne de pui sau peste. Consuma mult peste si ia suplimente de acid folic. Suplimentele de acid folic trebuie sa le incepi cu minim 3 luni inainte de momentul planuit pentru a ramane insarcinata.

Citește și:

5. Renunta la tigari si la alcool

Nu mai ai voie incepand cu 4 luni inainte de sarcina sa fumezi, nici macar pasiv, iar in privinta alcoolului... n-ai voie nici macar vaporii sa-i inspiri. Precautia este cea mai buna.

6. Fa-ti un program de sport

Sportul imbunatateste toate functiile organismului, dar totodata te ajuta sa si slabesti inainte de sarcina si sa iti tonifici muschii, caci vei avea nevoie de ei. Nu ezita nici exercitiile pentru coloana. Sportul intensifica circulatia inclusiv la nivelul uterului si celorlalte organe genitale, astfel sansa de a ramane insarcinta devine mult mai mare.

7. Inceteaza sa mai iei medicamente

Daca ai migrene, mai bine incerca sa bei in fiecare dimineata suc de fructe facut la blender sau storcator, vei vedea ca dupa o saptamana migrenele deja vor disparea. Evita orice tip de medicament, caci acestea pot avea efecte teratogene, mutagene pentru bebelusul pe care il planuiesti.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Februarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.