6 Metode dovedite sa ramai insacrinata

6 Metode extrem de utile pentru femeia care doreste sa devina mama. Sarcina, in perioada fertila, este evenimentul major pentru care luna de luna organismul tau face multe "pregatiri".

6 Cele mai tari metode de a ramane insarcinata!

Metoda calendarului

Cele mai tari metode de a ramane insarcinata: metoda calendarului

Metoda calendarului este utila in special femeilor care „se bucura” de un ciclu menstrual regulat. Metoda calendarului te ajuta sa descoperi in ce zile organismul tau este fertil, capabil sa aduca pe lume o noua fiinta. Metoda calendarului identifica, mai exact, ovulatia. Menstruatia regulata este un „detaliu” extrem de important care confera reusita metodei calendarului.

Cum sa fac? Notez prima zi a ciclului menstrual intr-un calendar, in fiecare luna, timp de minim jumatate de an. Apoi calculez intervalele dintre menstruatii. Mai exact, cate zile trec de la prima zi a ciclului dintr-o anumita luna si pana la prima zi a ciclului urmator.

Cele mai tari metode de a ramane insarcinata: metoda calendaruluiIau in considerare ciclul(intervlul) cel mai scurt si scad 18 zile (atunci se considera ca ar putea incepe cel mai precoce ovulatia). Apoi scad 11 zile din ciclul(intervalul) care a fost cel mai lung (se considera ca atunci ar putea fi incheiata cel mai tarziu perioada ovulatiei).

Retail jobs

Dupa metoda calendarului, intre zilele obtinute se considera ca esti fertila si poti ramane insarcinata. Sa exemplificam metoda calendarului, pentru o mai buna intelegere: ciclul(intervalul intre menstruatii) cel mai scurt este de 26 zile, iar cel mai lung de 30.

Calculez: 26-18=8 si 30-11=19. Inseamna ca intre ziua 8 si ziua 19 a ciclului (numaratoarea zilelor de 8, respectiv 19 incepe de la prima zi a menstruatiei, nu uitati!) poti ramane insarcinata, conform metodei calendarului.

Iti recomandam si:

Afla perioada fertila - metode pentru calculul ovulatiei

Calculeaza perioada fertila - Cele 4 metode de calcul

Cum calculezi zilele fertile

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
9 August 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri