Setari Cookie-uri

6 Metode dovedite sa ramai insacrinata

6 Metode extrem de utile pentru femeia care doreste sa devina mama. Sarcina, in perioada fertila, este evenimentul major pentru care luna de luna organismul tau face multe "pregatiri".

Ca regula generala este deasemenea util de retinut cum se calculeaza perioada ovulatiei in cazul ciclurilor care depasesc 28 de zile: aproximativ cu 14 zile inaintea viitoa

rei menstruatii este ovulatia

. Spre exemplu, un ciclu de 30 zile calculat cu metoda calendarului, va avea ovulatia in ziua 16 (de la prima zi a ciclului menstrual). Ciclul de 28 de zile e considerat regulat, avand in principiu ovulatia in ziua 14.

Metoda glerei cervicale


Glera cervicala este mucusul secretat de colul uterin, care isi schimba consistenta si cantitatea pe parcursul ciclului menstrual. Colul uterin si mucoasa vaginala secreta cel mai mult in perioada ovulatiei, de unde denumirea de “perioada zilelor umede”. Este vorba de fapt de glera, secretia mucoasa datorata hormonilor estrogeni.

Cele mai tari metode de a ramane insarcinata: metoda glerei cervicale

Glera semnaleaza ca esti in perioada de ovulatie. In aceste perioada vei constata o secretie abundenta, care se deschide la culoare sau incolora, alunecoasa, diferita de secretia din “perioadele uscate” care este putina, consistenta si albicioasa sau poate fi absenta.

Citește și:

Atentie insa, secretiile vaginale normale nu sunt purulente sau urat mirositoare si nu se insotesc de alte simptome genitale.

Temperatura bazala

Citeste continuarea articolului "6 Cele mai tari metode de a ramane insarcinata" pe Garbo.ro

Iti recomandam sa citesti si:

Cum sa faci baiat prin metoda Shettles

Cum sa faci fetita prin metoda Shettles

7 metode ca sa faci fetita

6 metode ca sa faci baiat

Dieta pentru a concepe baiat

Foto: Shutterstock.com

Autor: Ioana Paunescu

Vizionare placuta


Kudika
9 August 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.