Mihaita are 4 ani, aproape 2 ani i-a trait ca un copilas normal, insa cu multe tulburari digestive, cu voma frecventa si dureri de burtica. Apoi a facut o criza – acesta fiind momentul care a declansat investigatiile. Micutul s-a simtit foarte rau, apoi a fost operat. Mai tarziu a supravietuit la 4 septicemii si un stop respirator. Mihaita se incapataneaza sa traiasca, desi se pare ca sufera de o boala rara... Orice suport, orice sustinere poate salva viata unui ingeras.

O frantura din viata lui Mihaita

Primul miracol - Era luna februarie. “Doamne, daca tu ai chef sa-l scapi pe Mihaita, eu nu mai pot, sunt terminata, e gata totul, te rog ajuta-ma.” Bianca nu credea in minuni, a vrut, cumva, sa-l provoace pe Dumnezeu, sa-i vada adevarata putere. Avea 30 de lei in buzunat. Coincidenta sau nu, imediat dupa, a sunat cineva, in decurs de doua ore Bianca avea in mana un plic cu 160 de milioane, bani stransi de cativa credinciosi din biserica din care familia Iordache face parte, sa mearga in Bucuresti la investigatii.

“Un singur copil am, o singura sotie, servicii gasesc peste tot, mi-a zis Cristi. In ziua cand am plecat in capitala, Cristi si-a dat demisia”, spune Bianca, cea care credea poate doar in existenta lui Dumnezeu pana atunci, nu si in puterea sa.

Parintii nu au stiut incotro sa se indrepte odata ajunsi in capitala. Au ales spitalul “Marie Curie”. “Am nimerit pe un doctor despre care, o alta mama internata acolo, mi-a spus ca nu mai operase demult si care doctor a zis ca a doua zi il opereaza pe Mihai.” Bianca era distrusa, urla revolta in sufletul ei. S-a pus din nou in genunchi. “De ce, Doamne, ne-ai indrumat pasii spre Bucuresti daca Mihai va muri? Nu puteai sa-l lasi sa moara in Cluj?” A doua zi dimineata, o a doua minune s-a intamplat, o premiera in spital, dupa cum i-a zis o asistenta. Doctorul Oancea, cel mai bun doctor din spital, vazuse fisa de internare si a preluat cazul lui Mihai. “Nu pot sa-l las sa moara”, a zis doctorul. “In viata mea nu am plans atata, plangeam cu Cristi amandoi, disperati. Operatia a durat cinci ore. Nu pot sa va explic ce insemna sa-ti ia copilul din brate, am tipat, a fost sfasietor. Daca Oancea nu avea curajul nebunesc sa-l opereze, Mihai clar murea atunci. In timpul operatiei doctorul a iesit si ne-a zis ca situatia e mult mai grava decat credea. Mihai avusese ocluzie intestinala si el nu-si explica cum copilul a trait asa cum era, ca era o minune. Dar ca problema e ca stomacul si intestinele sunt atone, ca e ceva neuronal-intestinal.”, relateaza transilvaniareporter.ro

Gasiti intreaga poveste despre Mihaita si si parintii sai care par superoameni aici.

Cu greu am reusit sa citesc toate randurile scrise de Diana Mesaros. Va invit la solidaritate, sa-i ajutam pe parinti sa-i ofere lui Mihaita sansa la viata.

Mihai este suspect de PSEUDO-OBSTRUCTIE INTESTINALA CRONICA. Boala ii afecteaza intregul sistem digestiv prin paralizia intestinelor si a stomacului, in timpul crizelor, cand deseori face complicatii, cum ar fi tahicardie, hipotensiune, apnee, septicemie. Acum Mihai mai are nevoie de inca o minune pentru el, poate o nimica toata pentru altii: 53000 euro ca sa poata pleca in Anglia pentru a i se face teste genetice, sa i se puna diagnostic clar si sa se gaseasca tratament. Donatii se pot face in contul: BRD, Iordache Ioana Bianca Cont: RO76BRDE130SV77640191300

Sambata, 21 septembrie, intre orele 10-14, va avea loc un targ caritabil pentru Mihaita, organizat de catre grupul de Mamici de pe facebook, in parcarea de la hypermarketul Cora.

Aboneaza-te si tu la Newsletterul Healthy pentru a primi si alte informatii din SANATATE. De asemenea iti recomandam sa vizitezi Forumul Healthy.

Foto@Depositphotos

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: