Setari Cookie-uri

Prietena cu fostul?

Relatia s-a sfarsit, amandoi v-ati facut bagajele si ati impartit lucrurile dragi pe care le-ati cumparat cand erati impreuna. Acest mic scenariu se poate sfarsi cu intrebarea " Putem ramane prieteni?".

Relatia s-a sfarsit, amandoi v-ati facut bagajele si ati impartit lucrurile dragi pe care le-ati cumparat cand erati impreuna. Acest mic scenariu se poate sfarsi cu intrebarea “ Putem ramane prieteni?”.

Fireste ca acest lucru depinde de perioada de timp in care ati fost impreuna si de calitatea relatiei dintre voi doi. Daca ati fost impreuna o perioada mai mica de timp, atunci probabilitatea de a ramane prieteni este mai mare. Insa daca la un moment dat v-ati iubit, iar acum vreti sa fiti buni prieteni, fara a va implica sentimental, s-ar putea sa descoperi noi fete ale personalitatii fostului tau iubit. Puteti fi amandoi mult mai detasati sis a descoperiti ca va potriviti mult mai bine ca prieteni.

In schimb, daca relatia a durat ani de zile, ati fost casatoriti sau sunt implicate si copii, atunci apar resentimentele. O femeie poate ierta multe unui barbat, dar nu poate uita niciodata motivele care au determinat-o sa renunte la barbatul iubit.

Orice prietenie implica o impartasire reciproca a gandurilor si sentimentelor. Nu mai poti sa te gasesti intr-o relatie de prietenie cu barbatul pe care l-ai iubit cu adevarat. Poate doar in situatia in care vrei sa-l recastigi in vreun fel si faci eforturi vizibile de a va impaca. Gandeste-te bine daca merita.

Trebuie sa te gandesti ca o sa vina momentul in care sa te intalnesti cu prietenii comuni cu ai fostului tau iubit. Acesta este un motiv penttru a va intalni dupa momentul despartirii. Daca prietenii lui au fost si prietenii tai inseamna ca aveti gusturi commune in materie de oameni, aveti preocupari commune. Ar fi cazul sa-ti pui intrebarea daca nu v-ati grabit atunci cand ati hotarat sa va despartiti. In schimb, daca esti sigura ca nu vrei sa revii asupra deciziei tale in legatura cu fostul iubit, atunci e bines a iti tratezi prietenii ca si inainte.

Daca de fiecare data cand va intalniti fostul tau iubit nu rateaza sa-ti vorbeasca despre lucruri intime, cre te fac sa nu te simti in largul tau. In acest caz invata sa spui NU atunci cand nu vrei un anumit lucru. Trebuie sa spui NU cu naturalete, fara sa fi agresiva. Ar fi foarte bines a ii explicit fostului tau iubit care au fost sursele tale de nemultumire in ceea ce-l priveste si care sunt motivele care te determina sa nu te impaci cu el. De-abia in acest moment poti sa-I devii prietena.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Noiembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.