Imunizarea prin metode naturale

Imunitatea organismului poate fi stimulata in multe moduri tocmai pentru ca aceasta depinde de mai multi factori.

Alimentatia

Alimentatia sanatoasa, bogata in legume, fructe, proteine (utile in “confectionarea” anticorpilor) – carne de pui, peste, vita, galbenus de ou, lactate – fibre (cereale dar si fructele si legumele le contin) asigura un suport bun pentru imunitate. Trebuie stiut insa ca unele plante actioneaza cu precadere in stimularea imunitatii, cum ar fi macesele, catina, rostopasca, galbenelele.

Odihna

A fi odihnit nu inseamna neaparat a dormi mult. Insa foarte important este somnul dintre orele 22:00 si 24:00 (se secreta un hormon foarte important in regenerarea tesuturilor) precum si cel din jurul orei 5 dimineata (ritmul circadian al cortizolului). Copilul poate dormi si ziua, insa indiferent de cat de mult ar dormi ziua, nu poate echivala calitatea somnului din orele indicate mai sus. Oricum, un copil trebuie sa doarma aproximativ 10 ore pe noapte, nu mai putin.

Retail jobs

Homeopatia

Homeopatia trateaza in general chiar printr-un agent nociv, avand actiune foarte asemanatoare cu vaccinurile. Mai exact, un produs homeopat contine o cantitate extrem de mica dintr-o substanta toxica pentru un organ sau tesut anume, insa nu este suficienta pentru a produce boala, dar poate stimula organul sau tesutul respectiv sa se manifeste ca si cum ar prezenta boala. Astfel organul sau tesutul isi intensifica activitatea, elibereaza mecanismele de aparare si intercationeaza cu restul organismului in acest sens de protejare. De aceea vaccinurile antigripale homeopate trebuie alaturate celor antivirale, ele avnd rolul de a spori imunitatea la nivelul sistemului respirator. Asadar, daca ati observat ca micutul este in ultima perioada mai sensibil la infectii, modificati-i alimentatia si eventual mergeti sa consultati un medic homeopat.

Laptele matern

Alaptarea are un rol important in imunitatea copilului, acesta preluand prin laptele mamei anticorpi de la aceasta. Prin alaptare micutul deja este pregatit sa lupte impotriva uno infectii. De asemenea laptele mamei mai contine o serie de substante care au efcetul endorfinelor, micutul se simte fericit, se linisteste, ii sunt reglate functiile organismului.

Vizionare placuta


Kudika
26 Februarie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri