Setari Cookie-uri

Gimnastica faciala - ten tanar fara riduri

Gimnastica faciala reprezinta o modalitate ideala pentru mentinerea tineretii, elasticitatii pielii, prentru prevenirea si estomparea ridurilor. Exercitiile faciale au rolul de a imbunatati circulatie pielii tenului, de a intineri trasaturile fetei prin tonifierea muschilor faciali. Aceste exercitii trebuie efectuate zilnic de aproximativ 10 ori fiecare in doua-trei reprize. Rezultatele vor fi vizibile dupa cateva luni (este posibil ca voi sa sesizati mai greu rezultatele avand in vedere faptul ca va priviti zilnic in oglinda si astfel va obisnuiti repede cu schimbarile, insa persoanele care va vad rar pot confirma aceste schimbari). Este important ca aceste exercitii sa le efectuati in oglinda (observati mai bine corectitudinea efectuarii lor si totodata veti avea rabdare sa le terminati, oginda reprzentand un factor stimulator) si ca in timpul practicarii lor sa fiti asezati pe un scaun astfel incat sa fiti foarte relaxati.

Trageti adanc aer umfland cat de mult puteti un obraz. Apoi treceti aerul de la un obraz la altul de 20 de ori.

Exercitii pentru ridicarea barbiei

Spuneti tare A si O. Exercitiul este indicat pentru ridurile dintre barbie si buza infeioara si totodata pentru estomparea barbiei proeminente, redandu-i supletea.

Apoi treceti buza inferioara peste cea superioara. Lasati apoi capul pe spate. Exercitiul are aceleasi indicatii ca mai sus fiind util si pentru estomparea ridurilor din zona anterioara a gatului.

Exercitii pentru pleoape si ochi

Aceste exercitii inlatura privirea obosita si trista, estompeaza ridurile, creste tonusul muschilor circulari din jurul ochilor si sterg aspectul de “pleoape cazute”.

Un prim exercitiu si usor se refera la miscarile globului ocular. Astfel:
- Priviti in sus, incercand sa ridicati cat mai mult ochiul (chiar daca se va diminua campul vizual si pupila patrunde usor sub pleoapa superioara). Mentineti timp de 5 secunde, apoi inchideti si relaxati ochiul pana numarati la 10. Repetati exercitiul de 5 ori.
- Apoi priviti in jos sub aceleasi conditii de mai sus.
- In acelasi fel in care ati efectuat exercitiile de mai sus veti privi de aceasta data in lateral. Exercitiile se fac pe rand pentru partea stanga si apoi pentru cea dreapta.

Citește și:

Un alt exercitiul tonifica pleoapele. Fara sa ridicati sprancenele sau sa incretiti fruntea incercati sa deschideti ochii cat mai mult, mentineti 5 secunde apoi inchideti-i si relaxati pana numarati la 10. Faceti exercitiul de 5 ori.

Mai apoi prindeti colturile ochilor cu degetul mare si cel aratator de la o mana avand grija ca in acest timp ochii sa fie inchisi. Presionati si in acest timp ridicati fortat pleoapa superioara cat mai mult posibil. Repetati exercitiul de 10 ori. Are rolul de a tonifia muschii pleoapei superioare, de a estompa ridurile de la colturiloe ochilor si de a ridica ochii cu colturi “lasate”.

Vizionare placuta


Kudika
18 Iunie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.