Setari Cookie-uri

Fitness pentru silueta de vara

Vara este anotimpul perfect pentru a-ti expune frumusetea si feminitatea in rochite vaporoase si tinute cat mai lejere si, de ce nu, sexy. Tocmai din aceste motive in anotimpul calduros se acorda o asa mare importanta siluetei.

Vara este anotimpul perfect pentru a-ti expune frumusetea si feminitatea in rochite vaporoase si tinute cat mai lejere si, de ce nu, sexy. Tocmai din aceste motive in anotimpul calduros se acorda o asa mare importanta siluetei.

Oricat ne-am dori, dieta nu este deajuns pentru a avea un corp suplu. Chiar daca regimul alimentar reprezinta principalul determinant al eliminarii surplusului de kilograme, totusi pentru mentinerea siluetei si tonifierea corpului este nevoie de sport. Faceti o comparatie intre un corp suplu cu usoare contururi musculare si unul la fel de suplu dar aton, moale, fara forme concrete. Nu vanam doar scaderea in greutate, ci si modelarea corpului.

De aceea va propunem o serie de exercitii usoare, de vara, lesne de practicat acasa ori in aer liber.

Pentru o silueta frumoasa este nevoie atat de exercitii ce implica mai multe grupe de muschi cat si de cele dedicate unor anumite zone musculare.

Citește și:

Inotul

Cel mai mult solicita consumul de calorii alergarea. Insa vara este dificil sa iti creezi un program pentru a alerga, poate doar dimineata devreme cand este mai racoare si strazile nu sunt atat de populate. Pentru cei care au parcul aproape este ideal sa isi faca un astfel de program. Insa aproape la fel de mult solicita consumul caloric si inotul, un sport mult mai potrivit pentru acest sezon si chiar adorat vara. Un abonament la o piscina unde nu doar sa va jucati in apa, ci sa incercati sa inotati continuu 3-5 minute in 5-7 reprize de fiecare data cand ajungeti la bazin va va asigura succesul privind silueta. Evident, nu va asteptati ca rezultatele sa apara de la prima sedinta, insa daca perseverati le veti obtine.

Exercitii pentru talie

Incalzirea: cu picioarele departate si mainile asezate in sold faceti alternativ aplecari la 90 de grade in fata si in spate pret de 20 de repetari, apoi in aceeasi maniera alternanta in lateral, incarcand sa va apropiati cat mai mult cu capul de poadea (tot 20 de repetari). Apoi faceti rotiri de trunchi, 10 intr-un sens si 10 in celalalt.

Citește și:

Exercitiul 1: abdomene. Exista mai multe moduri in care va puteti solicita muschii abdominali, insa noi il vom alege pe cel care nu dezvolta excesiv musulatura (nu este indicat pentru femei) dar consuma cele mai multe calorii si totodata tonifica burtica ce nu va mai sta moale si va proemina in fata. Este ideala o minge pentru fitness. Va asezati cu spatele pe ea astfel incat omoplatii si partea superioara a spatelui pana la mijloc sa ramana libera. Picioarele sunt pe podea. Duceti mainile la ceafa astfel incat sa trageti coatele in latera, in acelasi plan cu umerii (nu trisati tinandu-le in fata). Din pozitia orizontala a trunchiului faceti ridicari pana la 90 de grade si poi coborati, 10 astfel de ridicari, in urmatorul mod: numarati incet pana la 10 pe timpul ridicarii pana la 90 de grade, apoi pana la 10 pe coborare, din nou pe ridicare si tot asa pana faceti 10 ridicari.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Iulie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.