Setari Cookie-uri

5 exercitii pentru redobandirea supletei taliei

Daca depozitele adipoase se reduc mai usor din alte zone ale corpului, cele din zona taliei sau colaceii cum ii numim in limbaj popular sunt printre ultimele depozite adipoase care se diminueaza in urma unei diete si a unui program sportiv. De aceea aceasta zona necesita exercitii speciale care sa accelereze eliminarea depozitelor adipoase locale.

Daca depozitele adipoase se reduc mai usor din alte zone ale corpului, cele din zona taliei sau “colaceii” cum ii numim in limbaj popular sunt printre ultimele depozite adipoase care se diminueaza in urma unei diete si a unui program sportiv. De aceea aceasta zona necesita exercitii speciale care sa accelereze eliminarea depozitelor adipoase locale.


5 exercitii pentru redobandirea siluetei taliei

Inainte de a incepe exercitiile trebuie sa efectuati o usoara incalzire. Pentru aceasta este nevoie de 5 minute de alergare pe loc cu genunchii la piept sau 5-10 minute de bicicleta (daca aveti la indemana un astfel de aparat). Apoi faceti cateva miscari de rotatie cu capul, bratele, umerii si trunchiul.

1. Va intindeti pe spate pe un suport tare (de exemplu pe podea). Indoititi picioarele astfel incat coapsele sa faca unghi drept cu trunchiul, iar gambele le incrucisati la nivelul gleznelor si le tineti ridicate astfel incat sa fie perpendiculare pe coapse. Intindeti mainile deasupra capului, pana ajung pe podea. Apoi va ridicati usor capul si trunciul, nu foarte mult de la podea, si trageti mainile in fata pana de duceti in spatele coapselor – picioarele raman pe loc in pozitia initiala. Ramaneti o secunda in aceasta pozitie, apoi reveniti. Faceti 20 de repetari in 3 serii.

Citește și:

2. Va asezati cu palmele si genunchii pe podea. Intindeti unul din picioare la orizontala, in continuarea trunchiului. Varful este intins. Ridicati piciorul fara a-l indoi, cat de sus puteti, mentineti in aceasta pozitie o secunda, apoi il readuceti la nivelul trunchiului. Faceti 30 de repetari in 3 serii cu fiecare picior in parte. Nu aveti voie sa atingeti podeaua pana la terminarea celor 30 de repetari din cadrul unei serii.

3. Va asezati intr-o parte cu capul sprijinit in mana de dedesubt. Ambele picioare sunt intinse cu varful intors. Ridicati cat mai sus piciorul de deasupra, insa fara a rasuci varful, piciorul trebuie sa ramana cu aceeasi orientare pe care o are cand este lipit de celalalt. Mentineti o secunda piciorul ridicat, apoi reveniti, insa cat mai aproape de piciorul de baza, dar fara a-l atinge. Faceti 30 de ridicari in 3 serii pentru ambele picioare separat. Pentru celalalt picior va intoarceti in aceeasi pozitie, dar pe cealalta parte a trunchiului.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Septembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.