Setari Cookie-uri

Top 5 tipuri de exercitii pentru un abdomen suplu

Pentru a avea o talie de invidiat nu este suficienta dieta. Tonusul pielii, supletea formelor musculare si fermitatea tesuturilor subcutanate se obtin doar prin efectuarea exercitiilor fizice focalizate. Una din zonele de unde depozitele adipoase se topesc cel mai greu este cea abdominala. Muschii abdominali prezinta o parte superioara, un inferioara precum si partile antero-laterale ale trunchiului si fiecare din aceste zone prezinta exercitii speciale care favorizeaza tonifierea focalizata a acestora precum si arderea grasimilor locale si eliminarea celulitei.

4. Tipul IV de exercitii abdominale
Va asezati pe spate cu picioarele indoite astfel incat calcaiele sa ramana pe podea iar gambele sa fie perpendiculare pe coapse. Duceti mainile pe langa corp cu palmele in jos caci acestea vor juca rol de sprijin. Trunchiul, palmele si capul nu se vor misca pe parcursul exercitiilor. Veti trage genunchii ca si cand ati dori sa va atingeti fata. Ceea ce au particular aceste exercitii este ca nu trebuie efectuate foarte lent, ci intr-un ritm destul de rapid, aproximativ o ridicare pe secunda. Faceti 20-30 de ridicari, iar la coborare talpa piciorului se va opri foarte aproape de podea, insa fara a o atinge. Aceste exercitii sunt destinate musculaturii inferioare a abdomenului, cea din zona pelvina.

5. Tipul V de exercitii pentru abdomen
Va asezati pe spate cu picioarele intinse si apropiate si mainile intinse paralele deasupra capului, atingand podeaua. Exerciutul se mai numeste si “echerul” fiindca aceasta este forma la care veti ajunge cu corpul. Va trebui sa ridicati picioarele pana ajung la verticala si in acelasi timp sa ridicati si trunchiul pana atingeti (ideal) genunchii cu capul. Mainile vor face un semicerc astfel incat de deasupra capului vor ajunge in fata, paralele cu poadeaua atunci cand ati apropiat la maxim capul de genunchi. In aceasta pozitie trunchiul, picioarele si bratele iau forma unui echer. Faceti 20-30 astfel de ridicari. Exercitiul este destinat atat partii superioare cat si celei inferioare a abdomenului.

Citește și:

Toate aceste exercitii trebuie efectuate in acelasi program si in general nu dureaza mai mult de 10 minute. Exercitiile trebuie efectuate trei zile pe saptamana astfel incat sa va ramana macar o zi intre exercitii pentru a da timp muschilor sa se regenereze si sa isi reconstituie structura. Va uram succes!

Va propunem un program de 8 minute cu mai multe tipuri de exercitii pentru abdomen.

Un articol de Iulia Dibu

Va recomandam sa cititi si urmatoarele articole:

10 intrebari despre pilulele anticonceptionale

Dieta Scarsdale – slabeste sanatos in 14 zile!

Exercitii pentru a slabi focalizat in zona gambelor si gleznelor

Vizionare placuta


Kudika
11 Septembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.