Setari Cookie-uri

Program de gimnastica pentru slabire

Chiar daca ne place sau nu sa acceptam, in orice metoda ce urmareste eliminarea surplusului de kilograme ar trebui sa includem si sportul pentru a ne asigura ca rezultatele nu ne vor afecta sanatatea. Alaturi de un regim sanatos de hrana, sportul ne ajuta la tonifierea musculaturii, la capatarea unor forme frumoase imediat dupa eliminarea surplusului de kilograme, ne imbunatateste circulatia, ajuta la scaderea colesterolului, reda elasticitatea pielii si reduce aspectul celulitic, ridica sanii si fesele, oferindu-ne in ansamblu o imagine nu doar frumoasa, ci si mult intinerita.

Pentru mobilitatea picioarelor efectuati aplecari pana atingeti cu mainile podeaua, iar picioarele sunt departate si intinse, nu aveti voie sa le indoiti. Va aplecati spre un picior, apoi la mijlocul distantei dintre picioare, apoi la celalat picior, va ridicati cu bratele sus si repetati iarasi aplecarile de mai multe ori, in ritm rapid, apoi ramaneti 10-15 secunde cu palmele pe podea.

Ultimele exercitii constau in fandari. Cu picioarele departate si bratele intinse inainte, spatele drept, va lasati pana jos cand pe un picior, cand pe celalalt, alternand intr-un ritm cat mai rapid si solicitant.

Exercitii de forta

Exercitiile de forta se fac cu greutati si este indicat ca acestea sa fie mici, sa nu depaseasca 3 kg. Cel mai indicat ar fi sa cereti sfatul unui instructor de fitness, acesta, dupa o analiza a corpului vostru, a scheletului si a mecanodinamicii corporale proprii va poate oferi sfaturi individualizate. Exercitiile sunt foarte variate si depind de fiecare in parte. De aceea este recomandat ca inceputul programului de gimnastica pentru redobandirea siluetei sa il efectuati sub indrumarile unei persoane specializate care nu doar va sugereaza cele mai potrivite exercitii, ci si frecventa acestora, seriile necesare precum si greutatile potrivite.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Noiembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.