8 minute de exercitii care ard 500 de calorii

8 minute de exercitii care ard 500 de calorii

Perseverenta este cheia reusitei. Nu este obligatoriu sa acorzi foarte mult timp din zi pentru exercitiile fizice astfel incat sa iti mentii silueta dorita si sa te bucuri de o sanatate de fier. Pentru persoanele foarte ocupate care nu reusesc sa isi gaseasca timp pentru o plimbare de jumatate de ora prin parc ori pentru un program la sala de fitness propunem un program intens de exercitii care dureaza doar 8 minute. Important este ca acest program sa il integrati in rutina zilnica, sa il efectuati dimineata si ianite cu o ora de a-l incepe sa luati un mic dejun mediu, ci nu copios pentru a nu va ingreuna digestia.

Perseverenta este cheia reusitei. Nu este obligatoriu sa acorzi foarte mult timp din zi pentru exercitiile fizice astfel incat sa iti mentii silueta dorita si sa te bucuri de o sanatate de fier. Pentru persoanele foarte ocupate care nu reusesc sa isi gaseasca timp pentru o plimbare de jumatate de ora prin parc ori pentru un program la sala de fitness propunem un program intens de exercitii care dureaza doar 8 minute. Important este ca acest program sa il integrati in rutina zilnica, sa il efectuati dimineata si inainte cu o ora de a-l incepe sa luati un mic dejun mediu, ci nu copios pentru a nu va ingreuna digestia.

caloriiExercitiile acestui program sunt foarte dinamice si trebuie realizate in cel mai rapid ritm pe care il puteti avea. Ca sugestie, puteti asculta o muzica antrenanta, cu ritm foarte rapid in timpul exercitiilor.

Pas rapid in zig-zag

Primele doua minute constau in efectuarea foarte rapida a pasului in zig-zag. Stati in picioare, cu mainile indoite pe langa corp ca in timpul alergarii, apoi pasiti alternativ in lateral cand pe un picior, cand pe celalalt, inaintand cinci pasi in zig-zag, apoi in spate din nou cinci pasi cu transferul rapid al greutatii de pe un picior pe celalalt.

Balans fata-spate
In urmatorul minut se recomanda schimbarea alternativa a greutatii pe cate un picior, dar pe directie fata-spate, cu nu in lateral ca mai sus. Astfel de zece ori schimbati greutatea avand in fata un picior, apoi de zece ori schimbati greutatea de pe un picior pe altul avand in fata celalat picior.

Forfecare laterala

Urmatorul minut consta in forfecari laterale. Astfel incepeti exercitiul cu un picior incrucisat in fata celuilalt, apoi dintr-o singura saritura departati picioarele si le incrucisati apoi invers. Saritura trebuie sa fie inalta pentru a avea timp sa parcurgeti cu picioarele exercitiul. Se alterneaza aceste sarituri incrucisand in fata cand un picior, cand celalalt, intr-un ritm foarte rapid, incercand sa va mentineti corpul drept si privirile inainte, timp de un minut.

Forfecari fata-spate

Forfecarile fata spate se fac in aceeasi maniera ca cele laterale, cu precizarea ca picioarele vor fi aruncate in fata si in spate inainte de incrucisare. Incrucisarea se va face de aceasta data pe directie sagitala. Exercitiile se fac rapid timp de un minut, mentinand corpul drept.

Vizionare placuta


Kudika
18 Mai 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri