Setari Cookie-uri

Ghid de exercitii pentru abdomen

Abdomenul este un muschi mare ce strabate toata lungimea cavitatii abdominale, in partea sa anterioara, avand mai multe grupe musculare ce il formeaza si care pot fi lucrate prin exercitii fizice diferite. Exista aparate care lucreaza focalizat anumite parti ale abdomenului si muschilor anteriori ai trunchiului, insa pentru intretinere si silueta cele mai bune exercitii sunt cele care antreneaza sinergic mai multe grupe musculare.

Exercitiu combinat

Acest exercitiu il combina pe cel precedent cu primul exercitiu prezentat in articol. Astfel va asezati pe podea cu genunchii indoiti si mainile la ceafa, apoi apropiati si genunchii, dar ridicati si trunchiul ca si cum ati dori sa atingeti cu genunchii fruntea undeva deasupra rebordului costal (zona unde se termina inferior coastele, mai exact undeva la jumatatea trunchiului). Acest exercitiu este mai dificil necesitand si coordonare si echilibru, dar prin repetare se va invata. Va propunem 25 astfel de exercitii. Ritmul exercitiului este unul cat mai rapid si de asemenea nu se va atinge podeaua nici cu capul, nici cu picioarele, la fel ca in descrierea separata a exercitiilor.

Exercitiul pentru muschii inferiori ai abdomenului

Va asezati pe podea cu mainile sub trunchi pentru suport, iar picioarele intinse cu gleznele lipite care se vor mentine astfel pe tot parcursul exercitiului. Apoi descrieti un cerc cu picioarele astfel incat sa treceti prin pozitia in care acestea fac unghi de 90 de grade cu trunchiul. Faceti 15 rotiri in sensul acelor de ceasornic si 15 invers, fara a atinge podeaua cu picioarele. Nu uitati sa respirati in timpul exercitiului.

Citește și:

Pe Forumul Healthy va recomandam discutii pe teme asemanatoare:

Cum pot si eu sa slabesc mai repede?

Fitness pe cont propriu sau la sala?

Inotul si alergarea

Vizionare placuta


Kudika
25 Mai 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.