Setari Cookie-uri

5 exercitii care iti muncesc intregul corp

Prin programul de exercitii pe care vi-l propunem veti putea majoritatea grupelor de muschi scheletici din corp, chiar daca efectuarea acestor exercitii nu va vor fura prea mult timp.

Prin programul de exercitii pe care vi-l propunem veti putea lucra majoritatea grupelor de muschi scheletici din corp, chiar daca efectuarea acestor exercitii nu va va fura prea mult timp.

exercitii pentru slabire 1. Pentru tonifierea picioarelor

Acesta este un exercitiu simplu pe care il puteti efectua cu sau fara greutati in maini. Stati in picioare, cu bratele pe langa corp, apoi faceti in fata un pas cat de mare puteti, flexand genunchii picioarelor astfel incat sa coborati bazinul pana la nivelul genunchilor. Apoi incercati sa reveniti in pozitia initiala impingandu-va in piciorul din fata. Apoi pasiti cu celalat picior. Sunt practic fandari anterioare cu picioarele. Faceti 20 astfel de fandari pentru fiecare picior, coborand suficient bazinul asa cum am precizat mai sus.

2. Exercitiu pentru toti muschii posturali si brate

Va asezati pe podea cu fata in jos, bratele indoite astfel incat sa va sprijiniti in coate, picioarele apropiate cu varfurile indoite pe podea. Incercati din aceasta pozitie relaxata sa va ridicati tot trunchiul, ca o semiflotare, iar privirile sa le mentineti inainte. Reveniti apoi cu bazinul pe podea si reluati ridicarea trunchiului, fara a indoi picioarele sau a misca coatele de pe podea. Faceti 10-15 astfel de ridicari.

Citește și:

3. Exercitiu pentru tonifierea coloanei

Va asezati cu palmele si genunchii pe podea, coloana dreapta, privirile inainte. Incercati apoi sa arcuiti cat mai mult coloana spre tavan, apoi spre podea, asemenea unei pisicute. Privirile le mentineti inainte. Exercitiul se face lent, ramanand cateva secunde in pozitia de arcuire maxima. Faceti de 15 ori acest exercitiu.

4. Exercitiu pentru brate si coloana

Stati cu picioarele departate apoi va aplecati in fata incercand sa va mentineti spatele drept si provirile inainte, pana cand trunchiul face un unghi drept cu picioarele. Din aceasta pozitie duceti mainile lateral, apoi ridicati-le cat mai sus, insa mentinandu-le in plan cu umerii, fara sa le apropiati de bazin. Faceti rapid aceste exercitii si aruncati cat mai sus palmele, repetand de 30 de ori.

Vizionare placuta


Kudika
9 Iunie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.