Setari Cookie-uri

5 sporturi care iti modeleaza corpul

Organismul nostru este construit astfel incat sa aiba nevoie de miscare si de sport. O viata fara miscare si fara un program de sport atrage multe patologii, intensifica procesele de senescenta si perturba starea psihica.

Organismul nostru este construit astfel incat sa aiba nevoie de miscare si de sport. O viata fara miscare si fara un program de sport atrage multe patologii, intensifica procesele de senescenta si perturba starea psihica.

slabire Daca o dieta echilibrata aduce necesarul de nutrienti organismului pentru o buna functionare si ajuta la reducerea surplusului adipos, activitatea fizica are menirea de a imbunatati circulatia si functiile inimii, de a intari musculatura si a creste tonusul pielii prin refacerea tracturilor care sustin pielea, conferindu-i fermiate, tot miscarea creste oxigenarea la nivelul intregului organism, inclusiv la nivelul creierului, imbunatateste imunitatea si functiile tuturor organelor.

Fiecare sport prezinta beneficiile sale asupra sanatatii si dezvolta anumite zone musculare ale corpului, alaturi de schelet. De exemplu baschetul stimuleaza cresterea in inaltime, handbalul de asemenea, precum si dezvoltarea trunchiului si bratelor etc. Astfel putem vorbi si de sporturi care dezvolta frumos intregul corp, atat in cazul femeilor, cat si al barbatilor.

Citește și:

Dansul

Acesta este considerat un sport de performanta daca ne referim la balet si dans sportiv. Dezvolta puternic scheletul, insa creste putin musculatura, chiar daca forta musculara este mare, fiindca acesta este un sport predominant anaerob. Totodata stimuleaza cresterea in inaltime, corecteaza pozitia coloanei, stimuleaza mobilitatea, intareste sistemul cardiovascular si dezvolta o forma foarte frumoasa corpului. Desigur dansul dezvolta controlul motric, dar si cultura.

Patinajul

Patinajul este ideal daca se incepe in copilarie, acesta dezvolta armonios corpul, insa creste musculatura picioarelor mai mult decat in cazul dansului. De asemenea acest sport imbunatateste scheletul, postura, creste mobilitatea si protejeaza sistemul cardiovascular, imbunatateste echilibrul, insa prezinta efecte pozitive si asupra psihicului, fiind un sport competitional desfasurat in public.

Citește și:

Inotul

Se cunoaste de mult timp ca inotul aduce beneficii nu doar asupra sanatatii, cat si a siluetei. Undele apei functioneaza ca un masaj continuu care elimina complet celulita, iar efortul depus arde foarte multe calorii. De asemenea dezvolta armonios musculatura fiindca in timpul inotului ne folosim aproape toti muschii din corp.

Vizionare placuta


Kudika
14 Iunie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.