Setari Cookie-uri

5 Exercitii de facut in fata televizorului

Daca exercitiile fizice ritmate sau cele in care trebuie sa urmaresti o caseta video te plictisesc ori nu ai timp de ele pentru ca vrei sa te uiti la serialul preferat, atunci inseamna ca cele mai potrivite pentru tine sunt exercitiile care se fac in fata televizorului.

Daca exercitiile fizice ritmate sau cele in care trebuie sa urmaresti o caseta video te plictisesc ori nu ai timp de ele pentru ca vrei sa te uiti la serialul preferat, atunci inseamna ca cele mai potrivite pentru tine sunt exercitiile care se fac in fata televizorului.

Bicicleta de camera


bicicleta de camera Este utila, nu este foarte scumpa si merita din plin investita! Pe bicicleta de camera consumi calorii atat prin pedalare, cat si prin urmatoarele trucuri care fac minuni pentru circumferinta taliei:

- Dupa ce ai pedalat cateva minute de incalzire, pune mainile la spate si apleaca usor corpul in fata, cat de mult poti astfel incat sa nu iti pierzi echilibrul. Pedaleaza in aceasta pozitie pana obosesti;

- Apoi muta corpul in spate, de asemenea la o inclinare a trunchiului maxima astfel incat sa nu iti pierzi echilibrul. Pedaleaza si in aceasta pozitie pana obosesti.

- In aceeasi pozitie de mai sus roteste trunchiul spre dreapta si pedaleaza pana la obosire, apoi spre stanga si pedaleaza pana la obosire.


Aceste doua mici trucuri te ajuta sa iti tonifiezi muschii din jurul coapselor: primul exercitiu este pentru spate si fundulet, a doua pozitie este pentru abdomen, iar a treia pozitie te ajuta sa scapi de aripioare.

Coarda


Saritul coardei reprezinta unul dintre cele mai bune exercitii cardio. Saritul coardei nu iti tonifica foarte bine muschii taliei, dar solicita foarte mult muschii picioarelor, coloanei, gatului si cei ai bratelor. Consumand multa energie, saritul coardei ajuta la slabit, dar si la tonifierea gleznelor, gambelor, sanilor si bratelor. Este imperios necesar sa stai intr-o pozitie dreapta atunci cand sari coarda, cu umerii in spate si trasi in jos, privirea in fata. Chiar daca este mai greu sa stai dreapta cand sari coarda, este insa foarte important pentru pozitia ta feminina, dezvoltarea muschilor posturali si pentru schelet.

Alergarea pe loc


exercitii in fata televizorului Un alt exercitiu mare consumator de calorii este reprezentat de alergarea pe loc. Initial incepi ptrintr-o alergare usoara, apoi amplifici inaltimea sariturilor pana obosesti, apoi schimbi si duci calcaiele la sezut de asemenea pana obosesti, apoi ridici genunchii la piept si alergi astfel tot pana te cuprinde oboseala. Poti face mici pauze, dar este indicat ca atunci cand obosesti foarte tare sa revii la alergarea usoara de la inceput, ci nu sa te opresti. La inceput va fi mai greu, dar cu fiecare antrenament te vei descurca mai bine. Este important si modul in care respiri. De obicei, la inceput, instructorii sfatuiesc sa ai un inspir la doi pasi, urmat de expir la unul sau la doi pasi, dupa cum poti. Cu timpul, inspirul se modifica si ajunge la trei pasi pe inspir si trei pe expir, ca apoi sa ajunga la patru pasi pe inspir. Indiferent de cati pasi reusesti sa faci pe inspir si exprir, este important sa mentii ritmul, altfel vei obosi rapid si vei face si o febra musculara datorita oxigenarii incoercte a muschilor.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Februarie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.