Setari Cookie-uri

5 Exercitii care iti ridica sanii

Sanii sunt un simbol al feminitatii, fertilitatii, maternitatii. Sanii mari sunt foarte apreciati de sexul opus, insa cu trecerea timpului, din cauza greutatii glandei mamare si eventual a sacrinii, ligamentele de sustinere a sanilor se pot largi si astfel apare aspectul sanilor cazuti.

Glanda mamara prezinta printre componentele sale tracturi care o strabat de la muschii pectorali la piele, aceste tracturi sustinand-o. Marimea glandei mamare la femeie nu este data neaprat de tesutul glandular, ci in special de impregnarea cu tesut gras la nivelul sanului.

Prevenirea lasarii sanului se face prin: evitarea ridicarii sutienelor pentru ca relaxeaza ligamentele de sustinere si acestea din urma isi pierd tonusul, prin adoptarea unui program de sport si prin evitarea cresterii in greutate. Mai pe scrut, mentinerea siluetei, sportul si evitarea purtarii sutienului previn lasarea sanilor.


5 Exercitii care iti ridica sanii



In general miscarile bratelor participa indirect la frumusetea sanilor.

Rotiri de brate



Rotiri bratele intai separat spre fata, de cate 20 de ori fiecare brat, apoi ambele brate simultan rotite spre fata tot de 20 de ori.

Flotarile



Flotarile usoare, in care stati cu pamele si genunchii pe podea, sunt deosebit de utile pentru ridicarea sanilor lasati si pentru mentinerea tonicitatii acestora, fiindca aceste exercitii stimuleaza muschii pectorali.

Ridicarea bratelor



Pentru acest exercitiu puteti folosi greutati mici, de maxim 1,5 kg. Stati in picioare cu calcaiele departate. Ridicati ambele maini pana indreptati coatele si bratele va trec pe langa urechi. Coborati apoi bratele prin indoirea coatelor pana cand pumnul ajunge la nivelul umarului, apoi ridicati in pozitia initaia. Faceti 20 astfel de repetari.

Fluturasul



Va intindeti pe podea pe spate, cu genunchii indoiti astfel incat pozitia sa fie relaxanta. Intindeti bratele in care ati luat greutatile ca si cum ati vrea sa formati o cruce. Ridicati apoi bratele fara a le indoi pana ajungeti cu greutatile deasupra pieptului, apoi coborati bratele. Faceti 15 astfel de ridicari in doua serii.

Fluturasul in picioare



Stati in picioare cu ambele talpi departate cam cat este distanta dintre umeri.Luati ganterele in maini si ridicati-le la nivelul umerilor, tinand bratele intinse (ca si cand ati forma o cruce). Ridicati spoi vertical bratele deasupra capului fara a le indoi de la cot si reveniti. Faceti 20 astfel de ridicari.

Aceste exercitii sunt indicate de trei ori pe saptamana ca rezultatele sa fie vizibile in cateva luni.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Mai 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.