Setari Cookie-uri

Descopera: Sportul care prelungeste viata

Comitetul European de Cardiologie recomanda jogging-ul ca fiind unul dintre sporturile care contribuie la cresterea sperantei de viata.

Comunicat de presa

Potrivit unui studiu prezentat publicului de catre MediHelp International, cercetatorii englezi au demonstrat ca un program regulat de jogging poate mari speranta de viata cu 6 ani pentru un barbat si cu 5 ani pentru o femeie.

alergarea prelungeste viata

Dr. Leo Creaney, specialist in ortopedie si sport la Centrul Musculoskeletal BUPA, din Londra spune: “Acest studiu este incurajator pentru toti cei care fac jogging. Este cunoscut de mult timp faptul ca exercitiile fizice sunt benefice pentru sanatate, dar este foarte bine de stiut ca nu trebuie sa fii atlet de performanta sau sa alergi la maraton pentru a avea aceste beneficii.

Rezultatele studiului recomanda jogging-ul intre o ora si doua ore si jumatate in fiecare saptamâna, intr-un ritm lent sau mediu. Acest obicei poate creste speranta de viata in comparatie cu cea a unei persoane care nu face jogging. Daca alergi doua sau trei zile in fiecare sptamâna este mai mult decât suficient pentru a avea o viata lunga si sanatoasa.

Citește și:

Este destul de greu sa stii care este ritmul potrivit pentru alergare. Incearca sa faci exercitii intr-un ritm in care respiratia si ritmul inimii sunt accelerate si te simti incalzit. Ar trebui sa poti purta o conversatie in timp ce alergi. La acest nivel de activitate, inima si plamânii sunt stimulate, iar acest lucru te mentine in forma”, recomanda Dr. Leon Creaney.

Jogging-ul este un sport relaxant, cu efect benefic asupra calitstii vietii. Ne incurajam clientii sa practice activitati care le plac si sa manânce sanatos, pentru a ramâne in forma si pentru a avea o viata sanatoasa. Toate acestea, combinate cu un plan de asigurare de sanatate potrivit le poate aduce liniste si astfel se pot concentra pe ceea ce este cu adevarat important, stiind ca sanatatea lor este intotdeauna protejata”, spune Zahal Levy, Presedintele MediHelp International.

Citește și:

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
12 Iulie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.