7 GRESELI pe care le faci la SALA

7 GRESELI pe care le faci la SALA

Daca ai profitat toata vara de o zi lunga si ai stat pana tarziu afara, toamna vine cu zile mai scurte, mai friguroase si mai putin imbietoare pentru miscare in aer liber.

Acum ca ne intoarcem la aparatele de fitness, sunt cateva lucruri de care trebuie sa tinem cont pentru a nu risca o intindere de muschi sau, mai rau, o ruptura.

Simona Gheorghe, proprietarul salii de fitness FitCurves din Drumul Taberei, cea mai mare franciza de sport din lume, ne vorbeste despre 7 riscuri la care trebuie sa fim atenti cand ne intoarcem in sala de sport.

1. Incalzirea – multi fac greseala de a incepe lucru la aparate direct. Aceasta este una din cele mai mari si frecvente greseli, mai ales atunci cand abia ne-am intors din vacanta. Trebuie sa incepem intr-un ritm mai lent si, treptat, sa intensificam ritmul, dand sansa muschilor, dar si inimii, sa se adapteze. Chiar daca vorbim de fitness, aerobic, zumba sau tae-bo, inceputul este intotdeauna mai ponderat.

2. Pozitia corecta a corpului – de multe ori, in efortul de a face fata aparatelor de fitness, ne incovoiem spatele sau adoptam o pozitie incorecta a picioarelor, punand presiune inutila asupra acestor zone si riscand chiar sa fortam articulatiile. Antrenorul personal poate sa iti atraga atentia asupra pozitiei. La FitCurves, aparatele de fitness sunt dispuse concentric si permanent exista un antrenor in centru care va fi atent la modul in care lucrezi.

3. Efect dublu-pozitiv – este usor sa iti faci un program greșit de exercitii daca nu este cineva care sa te directioneze. Cel mai simplu exemplu este ca ai putea sa lucrezi inegal bicepsul si tricepsul. De aceea aparatele dublu-pozitive, precum cele hidraulice, lucreaza ambele grupe de muschi in acelasi timp. Bratul va depune efort la ridicare și coborare, lucrand in mod egal.

4. Miscarile prea rapide – chiar daca vrem sa avem rezultate rapid, excesul de zel nu duce la rezultatele dorite. Daca ridici greutati in ritm alert apare tensiunea arteriala si riscul de injurii ale articulatiilor. O solutie ar fi sa facem miscarile intr-un ritm care sa permita muschilor sa se tensioneze si detensioneze normal, iar o alta sa lucram la aparate hidraulice. Daca ritmul de lucru se intensifica, acestea opun mai multa rezistenta, astfel incat sa nu suprasoliciti muschii sau inima.

Vizionare placuta


Kudika
24 Septembrie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri