Setari Cookie-uri

Slabeste cu Tabata - CEL MAI IUBIT program pentru arderea caloriilor

Tabata este astazi unul dintre cele mai iubite programe pentru arderea caloriilor, fiind apreciat pentru efectele rapide asupra siluetei si sanatatii.

Ce sunt antrenamentele TABATA?

Stilul de viata modern este mereu “pe fuga”: mancam pe fuga, ne grabim spre destinatii, muncim in ritm alert, timpul pentru somn are tot mai putine ore... In acest trend al grabei a fost creat si programul de antrenament Tabata, astfl incat intr-un timp cat mai scurt musculatura sa lucreze cat mai mult!

Tabata cuprinde exercitii realizate in graba, in serii de cate 20 de secunde, cu pauza de 10 secune, int-un program complet de minim 4 minute.

tabata program

Practic, puteti alege orice tip de exercitii pe care sa le efectuati in acest ritm si chiar puteti lungi programul pana la 20-30 de minute de exemplu.

In 1996 lua nastere acest tip de program in urma studierii beneficiilor sale de catre dr. Izumi Tabata si de o echipa de cercetatori japozeni din cadrul Insitutului National de Fitness si Sport din Tokio.

Citește și:

Medicii au observat efectele extraordinare ale acestui tip de antrenament care lucreaza atat capacitatea musculara aeroba, cat si anaeroba, ducand la arderea rapida a caloriilor, la antrenarea sistemului cardiovascular si la imbunatatirea tonusului muscular.

Foto: silueta cu floare roz @ Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
18 Februarie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.