Setari Cookie-uri

Cele 5 ritualuri TIBETANE: 10 minute pentru TRUP si SUFLET

Cu siguranta te-ai gandit macar o data cum ar fi sa gasesti acel ritual de zi cu zi care sa te ajute sa iti mentii energia pana seara tarziu - acel ritual care sa iti faca diminetile mai frumoase decat cea mai buna cafea.

S-au gandit tibetanii la un astfel de ritual, de scurta durata, dar care sa iti antreneze toate meridianele energetice, ritual pe care il poti practica in fiecare dimineata. Daca ai un parc in zona ori locuiesti la curte, de acest ritual te poti bucura vara chiar pe iarba verde, unde este indicat sa ramai descult.

Intregul nostru organism functioneaza prin “bioelectricitate”, depolarizarile si repolarizarile membranelor celulelor noastre realizand un gradient electric. A umbla descult pe pamant este ca si cum “te-ai impamanta”, descarcand astfel orice surplus de energie negativa. De aceea toti practicienii spirituali prefera ca, ori de cate ori au ocazia, sa practice tehnicile lor in natura, desculti, ori sa imbratiseze un copac cu palmele goale.

In plus, culoarea naturala a frunzelor si ierbii se pare ca este singura care relaxeaza total ochiul si muschii intraoculari, asadar o vizita in natura reprezentand un adevarat exercitiu pentru sanatatea ochilor.

Citește și:

Cele 5 ritualuri TIBETANE: 10 minute pentru TRUP si SUFLET

Miscarile de reechilibrare si perceptie a mediului

Acest program poate dura cu cateva minute in plus, in functie de ritmul personal. Se fac 21 de repetari pentru fiecare ritual in parte, caci cifra “21” este considerata cea a remodelarii, a refacerii. Cifra 21 este considerata si cifra perfectiunii si a iluminarii (de 3 ori cifra 7). Vezi in ultima pagina a articolului VIDEO complet.

exercitii tibetane

Dupa un scurt moment de relaxare, programul incepe prin a face 21 de piruete pe loc, pasind atunci cand simtiti nevoia pentru a va intoarce. Nu sunt piruete cu pivotare pe un singur picior, ci pur si simplu intoarceri in loc, cu pasi naturali, nefortati.

Acest exercitiu va testeaza intens centrii echilibrului, dar si perceptia mediului si raportarea voastra la pamant.

Intre fiecare ritual exista un moment de relaxare cu aplecare pe genunchi, aceasta pozitie lasand plamanii sa se oxigeneze corect si totodata relaxand coloana vertebrala.

Citește și:

Foto: ritualuri tibetane - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
4 Septembrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.