Fitness care evidentiaza bustul, umerii si gatul

Fitness care evidentiaza bustul, umerii si gatul

Am vazut de mult ori doamne sau domnisoare aranjate, ingrijite, cu silueta, insa cu o postura ce le strica intreaga imagine stand cocosate, cu capul prea adus in fata sau cu umerii curbati. Postura corecta se dobandeste prin exercitii care au rolul de a indrepta coloana cervicala, de a cobora umerii si a-i alinia cu omoplatii (de a-i duce in spate) si de asemenea au rolul de a ridica bustul prin pozitia corecta a cutiei toracice ci nu neaparat prin ridicarea sanilor. Ati observat spre exemplu bustul si pozitia umerilor unei dansatoare (balet, dans sportiv) sau ale unei gimnaste? Chiar daca acestea nu au sanii deosebit de mari, ba chiar din contra, totusi au cele mai frumoase profiluri.

Am vazut de mult ori doamne sau domnisoare aranjate, ingrijite, cu silueta, insa cu o postura ce le strica intreaga imagine – stand cocosate, cu capul prea adus in fata sau cu umerii curbati. Postura corecta se dobandeste prin exercitii care au rolul de a indrepta coloana cervicala, de a cobora umerii si a-i alinia cu omoplatii (de a-i duce in spate) si de asemenea au rolul de a ridica bustul prin pozitia corecta a cutiei toracice ci nu neaparat prin ridicarea sanilor. Ati observat spre exemplu bustul si pozitia umerilor unei dansatoare (balet, dans sportiv) sau ale unei gimnaste? Chiar daca acestea nu au sanii deosebit de mari, ba chiar din contra, totusi au cele mai frumoase profiluri.

Exercitii pentru bust, umeri si gat

Aceste exercitii sunt relativ simple si au menirea de a tonifica musculatura superioara a spatelui, musculatura coloanei vertebrale si de a creste mobilitatea spatelui. Aceste exercitii le puteti realiza si acasa, fara a fi nevoie sa frecventati o sala de fitness.

Exercitiul 1

Acest exercitiu are rolul de a spori mobilitatea coloanei toracice (cea care articuleaza coastele), de a ridica bustul si de a imbunatati respiratia. In pozitie bipeda, cu picioarele departate la 90 de grade si indoite usor, duceti mainile in sold si privirea inainte. Apoi incercati sa impingeti pieptul in fata si in sus, ca si cum ati dori sa alungiti cat mai mult abdomenul, fara insa a misca bazinul sau locul umerilor (nu ii impingeti in fata de exemplu). Veti simti o usoara durere intre omoplati, aceasta durere dovedind ca efectuati corect exercitiul. Ramaneti in aceasta pozitie pret de 10 secunde, dupa care reveniti la normal si mai apoi duceti pieptul in spate, curband cat mai mult abdomenul (tot cu mentinerea pe loc a bazinului si umerilor).

Exercitiul 2

Acest exercitiu are rolul de a spori mobilitatea umerilor si de a le indrepta pozitia, de a-i cobora si a-i aduce in aceeasi linie cu omoplatii. Exercitiul este foarte simplu: in picioare duceti varful degetelor la umeri pe partea anterioara a acestora, astfel incat coatele sa fie in fata, paralele. Mentineti un cot pe loc, iar cealalta mana, asa indoita, o duceti in spate astfel incat cotul sa se duca in spate cat mai aroape de coloana si cat mai jos, cu antrenarea umarului in aceasta miscare. Veti observa ca partea statica a corpului are pozitia voastra normala, iar cealalta jumatate prezinta ducerea in spate a pieptului si umarului, ridicarea pieptului si coborarea umarului. Apoi faceti acelasi exercitiu cu celalat brat. Alternati de 50 de ori bratele in acest exercitiu.

Vizionare placuta


Kudika
9 Aprilie 2009

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri