Setari Cookie-uri

Fitness care evidentiaza bustul, umerii si gatul

Am vazut de mult ori doamne sau domnisoare aranjate, ingrijite, cu silueta, insa cu o postura ce le strica intreaga imagine stand cocosate, cu capul prea adus in fata sau cu umerii curbati. Postura corecta se dobandeste prin exercitii care au rolul de a indrepta coloana cervicala, de a cobora umerii si a-i alinia cu omoplatii (de a-i duce in spate) si de asemenea au rolul de a ridica bustul prin pozitia corecta a cutiei toracice ci nu neaparat prin ridicarea sanilor. Ati observat spre exemplu bustul si pozitia umerilor unei dansatoare (balet, dans sportiv) sau ale unei gimnaste? Chiar daca acestea nu au sanii deosebit de mari, ba chiar din contra, totusi au cele mai frumoase profiluri.

Exercitiul 3

Acest exercitiu are rolul de a lucra atat umerii cat si pozitia bustului. Luati o curea, un cordon sau un snur mai gros, rezistent, pe care il prindeti de capete. Exercitiul consta in rotirea mainilor fata-spate tinand firul la o distanta cat mai mica intre maini. Exercitiul ideal la care trebuie sa ajungeti este cel in care distanta dintre maini (a firului) sa fie jumatatea distantei dintre umeri. Este posibil ca dupa primele exercitii sa apara o usoara febra musculara atat in zona umerilor, cat si intre omoplati sau chiar la nivelul coatelor. Nu va speriati, este normal si aceasta demonstreaza ca ati lucrat corect iar organismul va accesa mecanismele de adaptare in sensul cresterii musculaturii implicate in acest exercitiu, a mobilitatii si a oxigenarii locale.

Exercitiul 4

Acesta este o continuare a exercitiului 1, insa nu este recomandat sa le fectuati consecutiv pentru ca suprasolicitati coloana. Interpuneti celelalte exercitii de mai sus. Pozitia de inceput este similara celei de la exercitiul 1. Insa, in loc sa impingeti pieptul in fata si in sus, il veti impinge in lateral si in sus, ca si cum ati dori sa intindeti cat mai mult partea laterala a trunchiului in care inclinati pieptul. Veti forma un semicerc lateral cat mai larg cu trunchiul. Alternati exercitiul pe partea stanga cu cel pe partea dreapta in 20 de repetari.

Citește și:

Exercitiul 5

Acesta are rolul de a indrepta spatele si a ridica bustul. Incepe cu un exercitiu pregatitor pentru fiecare parte identic: de exemplu pentru mana dreapta, indoiti mana dupa cap, coborand palma de-a lungul coloanei, iar cu mana stanga impingeti cotul drept astfel incat palma sa coboare cat mai jos pe coloana. Apoi luati mana stanga - incercand sa mentineti cotul drept in pozitia la care ati ajuns – si o duceti pe la talie in spate, o indoiti si urcati cu palma de-a lungul coloanei incercand sa ajungeti palma mainii drepte. Pentru a va ajuta ridicati cat mai mult si pieptul, va va usura atingerea mainilor.

Exercitiul 6

Acesta se adreseaza coloanei in general si gatului. Va asezati cu spatele la un plan drept (perete, usa etc). Incercati sa lipiti coloana de zid. Apoi trageti de intreaga coloana in sus, fara a misca bazinul, ca si cum ati dori sa atingeti cu crestetul capului tavanul. Mentineti coloana astfel tensionata timp de 10 secunde apoi reveniti. Repetati exercitiul de 15 ori.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Aprilie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.