Setari Cookie-uri

30 de sfaturi naturale pentru parul tau

Parul frumos este unul dintre atuurile fiecarei femei cochete, iar ingrijirea parului ar trebui sa ne preocupe in mod special! Pentru ca frumusetea si sanatatea parului inseamna un plus in armele feminine de seductie, astazi iti oferim 30 de sfaturi esentiale pentru ca tu sa ai o podoaba capilara de milioane!

16. Pentru a crea senzatia optica de mai mult volum, fa-ti suvite cu una sau doua nuante mai deschise decat restul parului.

17. Daca ai parul foarte gras, evita sa-l agresezi cu sampoane si tratamente puternice. Incearca mai degraba sa picuri o lingurita de suc de lamaie intr-o portie de sampon obisnuit si sa-ti purifici astfel scalpul. Atentie: sucul de lamaie deschide nuanta parului!

18. Samponul uscat, ce nu necesita niciun strop de apa, este o experienta pozitiva pentru parul tau, in special daca este gras, intrucat absoarbe excesul de sebum, ii confera volum si ii mentine aspectul curat pentru mai mult timp, prelungind efectul samponului clasic. Chiar daca samponul uscat nu a devenit inca foarte popular la noi, acesta poate fi gasit in saloane, la distribuitorii de produse cosmetice sau in farmacii.

19. Daca ai firul de par subtire sau iti cade, ia suplimente de biotina (vitamina B7) sau consuma alimente bogate in aceasta substanta nutritiva, precum ficat de pui, lapte si oua.

Citește și:

20. De fiecare data cand mergi la plaja, protejeaza-ti parul cu un spray leave-in cu factor de protectie solara. Chiar daca protectia solara in cazul acestui tip de produse este redusa, cel putin parul tau va fi protejat de razele nocive ale soarelui timp de cateva ore.

21. Dr. Mary Lupo de la Universitatea Tulane recomanda sa inlocuim fetele de perna din bumbac cu cele de matase. Atunci cand dormim pe matase (sau, cel putin, ne infasuram podoaba capilara intr-o esarfa de matase pe parcursul noptii), pielea si parul nu mai sunt supuse frictiunii, ceea ce duce la remedierea unor probleme precum caderea parului.

22. Uita de elasticul de par, deoarece acesta degradeaza parul. De asemenea, coafurile foarte stranse suprasolicita radacina parului, cauzand, astfel, caderea excesiva a parului. Cele mai sanatoase coafuri sunt cele lejere, prinse eventual cu un accesoriu de par.

Citește și:

23. In special vara (dar si in celelalte anotimpuri) este necesar sa bei 2 litri de apa pe zi, pastrand astfel o hidratare optima a organismului si, implicit, a parului.

24. Samponeaza-te intotdeauna de doua ori daca vrei sa obtii rezultate maxime! Prima spalare are rolul de a curata reziduurile cauzate de poluare sau fum, iar a doua spalare hidrateaza si hraneste parul.

Vizionare placuta


Kudika
19 Iunie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.