Setari Cookie-uri

30 de sfaturi naturale pentru parul tau

Parul frumos este unul dintre atuurile fiecarei femei cochete, iar ingrijirea parului ar trebui sa ne preocupe in mod special! Pentru ca frumusetea si sanatatea parului inseamna un plus in armele feminine de seductie, astazi iti oferim 30 de sfaturi esentiale pentru ca tu sa ai o podoaba capilara de milioane!

25. Daca este vara si trebuie sa umbli prin oras in miezul zilei, sub razele puternice ale soarelui, protejeaza-ti parul cu o palarie din materiale naturale. Alege insa o palarie lejera si subtire, altfel risti sa te pricopsesti cu matreata din cauza transpiratiei scalpului.

26. Iti vopsesti singura parul? Atunci alege o vopsea de buna calitate, ce ar fi de preferat sa nu contina amoniac sau P-Phenylendiamine (uita-te pe lista de ingrediente si evita-l pe cat posibil pe acesta din urma). In plus, respecta cu sfintenie timpul de actiune recomandat in instructiunile de utilizare ale vopselei, altfel risti sa-ti degradezi parul!

27. Sampoanele si tratamentele pentru par ce contin coenzima Q10 ii confera stralucire podoabei tale capitare, avand, in plus, rol antioxidant si protector. De asemenea, suplimentele alimentare de coenzima Q10 revitalizeaza parul si pielea.

Citește și:

28. Atunci cand tii neaparat sa-ti parfumezi parul, nu utiliza parfum obisnuit! Chiar daca il pulverizezi de la distanta si iti imaginezi ca doua-trei picaturi n-au cum sa-ti faca rau, alcoolul continut de parfumul pentru piele actioneaza ca o substanta deosebit de agresiva pentru parul tau. Alege, in schimb, parfum special pentru par sau unul pe baza de arome naturale, fara alcool.

29. Aplica saptamanal o masca pentru par hidratanta sau nutritiva! Tratamentele pentru par pe baza de ulei caldut sunt in voga la noi, insa, utilizate pe termen foarte lung, pot deveni nocive, ducand la subtierea firului de par – poti sa aplici o data pe luna un tratament cu ulei de masline caldut, insa mai des de atat nu este recomandat. Incearca sa-ti prepari singura masti naturale, din fructe – click aici pentru reteta mea delicioasa de masca nutritiva pentru par cu banana!

Citește și:

30. Respecta aceasta regula de aur: “Trateaza-ti parul ca si cum ar fi matase!”. Cand faci baie, maseaza usor pielea capului, iar, cand iti perii parul, fa-o cu delicatete. Ingrijirea parului este, pana la urma, o arta ce necesita rabdare si pasiune!

Un articol de Raluca Mateescu

Sursa: Kudika.ro
Citeste articole asemanatoare pe Kudika:
Pozitia din somn tradeaza sexualitatea
Mitul primei experiente sexuale
Trucuri in machiaj

Vizionare placuta


Kudika
19 Iunie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.