Setari Cookie-uri

Mesoterapia, tehnica minune pentru combaterea celulitei

Mesoterapia, cunoscuta si sub denumirea de mezoterapie, este o tehnica ce a luat nastere in Franta unde este practicata de mai bine de 50 de ani. Prefixul meso provine probabil din reginunea in care se aplica tratamentul si anume in mesoderm (sau mezoderm).

Mesoterapia, cunoscuta si sub denumirea de mezoterapie, este o tehnica ce a luat nastere in Franta unde este practicata de mai bine de 50 de ani. Prefixul “meso” provine probabil din reginunea in care se aplica tratamentul si anume in mesoderm (sau mezoderm).

Ce este mesoterapia?

Mesoterapia este o tehnica nonchirurgicala, insa usor invaziva, constand in injectarea in mezoderm si in straturile adipoase subcutanate a unor cantitati mici de substante care au rolul de a distruge reteaua celulitei, de a mobiliza grasimile din aceasta zona, de a intensifica fluxul sanguin, de a creste dranajul limfatic si venos, de a reface structura pielii si de a–i reda elasticitatea si fermitatea.

Cum si cu ce se realizeaza mesoterapia?

Mesoterapia se realizeaza intr-un cabinet specializat numai de catre medici dermatologi atestati in domeniu. In trecut cocktail-ul era injectat simplu cu o seringa, insa in zilele noastre tehnicile au evoluat si astazi substantele sunt injectate cu un pistol care are tat rolul de a diminua considerabil durerea, cat si de a injecta cu o mai mare precizie o doza exacta de substanta.

Citește și:

Injectarea substantelor se poate realiza oriunde pe corp, in cazul celulitei cele mai frecvente zone fiind reprezentate de abdomen, coapse, fese si brate, insa tehnica mesoterapiei poate fi aplicata de asemenea si cu alte scopuri, cum ar fi cele de lifting sau pentru alte scopuri cosmetice cand injectarea unui cocktail specific se poate realiza la nivelul fetei.

Ce contine cocktail-ul injectat?

Acesta contine enzime pentru distrugerea retelelor grase, vitamine si minerale pentru intensificarea mobilizarii grasimii si facilizarii unor procese metabolice locale, aminoacizi care intra in structura unor proteine locale, cum ar fi de exemplu colagenul, refacand strcutura colagenica de baza subcutanata, extracte din plante si substante cu efect homeopat. Aceste substante homeopate sunt continute intr-o cantitate foarte mica, avand un puternic efect stimulativ local. Se recomanda sa aveti in cocktail si vitamina C.

Citește și:
  • NOUA Clinic redefinește frumusețea

Cui ii este adresata mesoterapia?

Tuturor persoanelor care au probleme cu celulita, insa acestea nu trebuie sa prezinte nicio cauza de fragilitate vasculara sau hipocoagubilitate sanguina (lipsa unor factori de coagulare, boli de sange, medicatie care impiedica coagularea, trombocitopenie sau boli morbide precum cancerul, SIDA etc). Mesoterapiea este indicata celor carora celulita le afecteaza aspectul, indiferent de varsta si sex, nefiind toxica. Inainte de efectuarea mesoterapiei medicul discuta cu pacientul pentru a afla daca acesta este sensibil sau alergic la una sau mai multe substante continute in cocktail, astfel incat respectiva substanta sa fie eliminata sau inlocuita.

Vizionare placuta


Kudika
2 Septembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.