Setari Cookie-uri

Mesoterapia, tehnica minune pentru combaterea celulitei

Mesoterapia, cunoscuta si sub denumirea de mezoterapie, este o tehnica ce a luat nastere in Franta unde este practicata de mai bine de 50 de ani. Prefixul meso provine probabil din reginunea in care se aplica tratamentul si anume in mesoderm (sau mezoderm).

Este dureroasa procedura?

Prezinta un usor discomfort, insa nu pate fi considerata dureroasa. Dupa efectuarea acesteia nu este necesar repaus sub supraveghere, pacientul putandu-si relua imediat activitatile.

De cate sedinte este nevoie pentru rezultate bune si cat dureaza o sedinta?

Medicul va elvalua nevoile personale ale pacientului si in functie de cum se prezinta acesta si rezultatele pe care le doreste va stabili numarul de sedinte pe saptamana precum si numarul total de sedinte. In general media de sedinte totale necesare este de 8, aproximativ o sedinta pe saptamana. Sunt insa cazuri cand sunt necesare 10 sedinte sau numai patru, la intervale de doua saptamani sau din contra, doua sedinte pe saptamana. Un program complet dureaza de obicei 10 sedinte. Durata unei sedinte nu depaseste 35-40 de minute, media fiind de 20 de minute.

Citește și:

Care sunt efectele adverse ale mesoterapiei?

Din fericire aceasta tehnica nu impune riscuri decat pentru pacientii care au anumite contraindicatii si de care am vorbit mai sus. Singurul efect negativ poate consta in aparitia unor mici vanati la locul microinjectiilor, insa acestea dispar de la sine si nu impune roscuri pentru pacient.

Vizionare placuta


Kudika
2 Septembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.