Setari Cookie-uri

Tratamente naturiste pentru un par frumos

Parul frumos nu se demodeaza niciodata. Nu cred ca v-am spus ceva nou; de cand si-a dat seama femeia ca o mare parte din puterea ei de atractie e data de par, a inceput sa faca din ingrijirea acestuia o prioritate.

Parul frumos nu se demodeaza niciodata. Nu cred ca v-am spus ceva nou; de cand si-a dat seama femeia ca o mare parte din puterea ei de atractie e data de par, a inceput sa faca din ingrijirea acestuia o prioritate.

Dar oricata grija am avea de parul nostru, stresul, oboseala, alimentatia nesanatoasa, si produsele chimice ii afecteaza stralucirea. Din nefericire, nu prea multe femei se pot lauda ca mai au parul pe care il aveau la 18 ani.

Cum de multe ori nu avem resursele sau timpul necesar pentru a sta cateva ore la un salon de infrumusetare, am cautat si am incercat pentru voi cateva tratamente naturiste care sa va hraneasca parul si sa ii redea frumusetea.

Remedii pentru par uscat

Daca esti posesoarea unui par uscata iti recomandam mastile de par pe baza de avocado. Faimos pentru aroma deosebita, fructul de avocado este folosit cu succes in tratamente naturiste pentru par, ten, sau ochi. Efectele de infrumusetare ii sunt cunoscute din vechime, acesta fiind folosit maiasi, azteci si de incasi in tratamente de infrumusetare pentru ochii umflati, pentru pielea lipsita de elasticitate, si pentru parul uscat.

Citește și:

Pentru a obtine o masca numai buna pentru a da stralucire parului tau amesteca miezul sfaramat de la un avocado cu un galbenus de ou. Aplica pasta obtinuta pe parul curat masand scalpul. Lasa masca sa actioneze pentru aproximativ 20 de minute, de preferat sub o casca pentru dus (sau un prosop incalzit), dupa care clateste parul cu apa din abundenta.

Mai poti incerca si o masca de par pe baza de avocado si maioneza. Poate parea un pic ciudat sa folosesti maioneza pentru par, insa cand vine vorba de parul uscat, uleiul si oul din aceasta pot face minuni. O jumatate de avocado se amesteca cu 3-4 linguri de maioneza. Se aplica masca pe parul curat, se tine pentru 15-20 de minute sub casca de dus pentru a pastra caldura, dupa care se clateste cu apa calda. Daca e nevoie, foloseste putin sampon pentru a curate parul de maioneza si a indeparta mirosul nu tocmai placut al acesteia.

Citește și:

Remedii pentru parul gras

Pentru parul gras am gasit o reteta pe baza de rozmarin ce se foloseste ca ultima apa de clatire. Fierbe pentru 10 minute 2 cani de apa in care ai adaugat o jumatate de cana de rozmarin uscat. Lasa fiertura sa se racoreasca, strecoar-o pentru a indeparta frunzele de rozmarin si foloseste-o dupa ce ti-ai spalat parul si l-ai clatit bine.

Vizionare placuta


Kudika
21 Septembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.