Setari Cookie-uri

Ingrijirea naturala intensa a parului vopsit

Parul ofera senzualitate femeii, recontureaza formele fetei, ascunde si accentueaza, instiga la joaca, este substrat pentru arta, seduce si subjuga... Parul reprezinta una din cele mai puternice forte de atractie a unei femei, acordandu-i-se atentie inca din cele mai vechi timpuri. Pentru par s-au inventat coafuri, accesorii, culori dar si tratamente de mentinere a sanatatii. Tot mai multe femei aleg sa isi vopseasca parul din motive diverse: vor o alta culoare, consudera mai senzuala o culoare, vor sa ascunda firele albe etc.

Masca de ingrijire a paruli vopsit – par gras

Pentru parul gras care desi a fost vopsit gradul de uscare pe care il confera vopseaua nu este suficient se recomanda o masca obtinuta din zeama de la doua lamai, o lingura de ulei de ricin, 10 picaturi de vitamina A uleioasa, o fiola de vitamine E, 3 castraveti (mici, daca sunt din cei mari de gradina unul este suficient) pisati si amestecati cu zeama de la acestia pana se fac ca o crema si 4 linguri de decoct de urzici (sau orice alt tip de preparat natural care contine urzici, decoctul se prepara dintr-o mana de urzici fierte in 200 ml de apa). Aceasta masca se aplica pe par si la radacina masand scalpul 5 minute, apoi se lasa sa actioneze jumatate de ora. Ulterior se spala parul cu apa si sampon.Masca se face de 2 ori pe saptamana.

In final, in general in apa de clatire, pentru pastrarea pigmentului vopselei, se vor folosi urmatoarele preparate naturale:

Citește și:

- Pentru parul blond-auriu: se prepara un decoct din 100g de flori de musetel sau galbenele intr-un litru de apa, care se fierbe pana ce apa scade la jumatate. Se strecoara apoi si se foloseste in apa pentru clatirea parului. Parul nu se va sterge si nici nu se va clati ulterior cu apa. Tot pentru nuantele de blond, insa cel deschis sau foarte deschis se va folosi se prepara un macerat din 100 g flori de sofran in 500 ml de apa rece. Maceratul se lasa 24 de ore, se strecoara si se tamponeaza cu el parul, in mod repetat. Acest macerat nu se utilizeaza pentru clatirea parului, ci va tamponati cu el in fiecare seara.

- Pentru parul castaniu-maroniu si saten: se prepara un decoct dintr-un pumn de coji de nuci verzi si un litru de apa. Acestea se fierb pana cand apa scade la jumatate. Decoctul se strecoara si se foloseste in apa de clatit. Are rolul de a intensifica efectele parului castaniu. Pentru a obtine o nunta mai inchisa ori pentru o mai buna acoperire a firelor albe se recomanda folosirea decoctului direct pe firele de par, fara sa il diluati.

Citește și:

- Pentru parul castaniu-rosiatic si roscat: se face un decoct din 3 pumni de foi de ceapa care invelesc bulbul si un litru de apa. Se pune la fiert, apoi se lasa la racit si se clateste parul. Dupa mai multe spalari, pe parul blond se obtin nuante de cupru, iar daca se folosesc foi de ceapa rosie, nuantele vor fi ruginii.

Vizionare placuta


Kudika
7 Octombrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.