Setari Cookie-uri

Dieta pentru piele frumoasa

Frumusetea pielii inspira sanatate, instiga la atingere, ascunde varsta, confera tinerete. O ingrijire optima a pielii nu consta doar in folosirea cremelor si tratamentelor cosmetice, ci si in hranirea acesteia care vine din interior, din nutrientii pe care ii obtinem din hrana.

Minerale si vitamine

Cele mai importante vitamine si minerale pentru sanatatea pielii sunt beta-carotenul (ajuta la regenerarea si improspatarea pielii, se gaseste in morcov), vitamina C (singura vitamina care stimuleaza reteaua fibrelor de colagen subcutanate, responsabile de elasticitate, fermitate si repararea ridurilor), vitamina E precum si minerale ca magneziu, zinc, calciu.

Toate acestea se gasesc din abundenta in frcte si legume, cu precadere in morcov, varza, gulie, usturoi, ceapa, salata, kiwi, portocale, struguri, caise, piersici, ananas, mere, insa si restul fructelor sunt benefice.

Proteine de inalta calitate

Proteinele sunt importante pentru metabolismul celular, pentru “constructia” unor elemente celulare si intercelulare dar si pentru sinteza de colagen. Se recomanda sa adaugati in dieta carnea de pui sau peste (de preferabil o masa pe zi), oua (contin cele mai bune proteine, se recomanda sa consumati cateva oua pe saptamana, in ce zi doriti, la alegere) si lactate (acestea contin atat proteine, cat si minerale importante precum calciul – sunt recomandate in fiecare dimineata, dar si in restul zilei, dupa preferinte).

Citește și:

Grasimile sanatoase

Grasimile sunt cele care alcatuiesc membranele celulare, dar si alte componente, fiind implicate totodata in metabolism. Astfel este important ca in hrana noastra sa includem si lipidele (grasimi) insa pe cele sanatoase. Consumati, in cantitati moderate, uleiuri vegetale (de masline in special) pentru regenerarea pielii, reducerea descuamarii si recapatarea finetii pielii.

Hidratarea intensa

Trebuie sa consumati sufieciente lichide in fiecare zi pentru a va mentine hidratarea pielii si a tesuturilor subcutanate. Se recomanda bauturile naturale, precum si ceiaurile antioxidante (ca ceaiul negru, ceaiul verde, ceaiul rosu), sucurile preparate in casa, apa sau laptele.

Vizionare placuta


Kudika
20 Octombrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.