Setari Cookie-uri

5 sfaturi pentru o piele delicata si fina de Sarbatori

Pielea este foarte sensibila pe timpul iernii, cand hidratarea acestea este slaba atat datorita frigului si uscacinii aerului, cat si din cauza scaderii fluxului sanguin subcutanat. Deasemenea frigul precum si trecerea brusca de la o temperatura la alta reprezinta factori de agresiune pentru piele. Dermatologii recomanda cateva masuri pentru pastrarea sanatatii si frumusetii pielii.

Pielea este foarte sensibila pe timpul iernii, cand hidratarea acesteia este slaba atat datorita frigului si uscaciunii aerului, cat si din cauza scaderii fluxului sanguin subcutanat. Deasemenea frigul precum si trecerea brusca de la o temperatura la alta reprezinta factori de agresiune pentru piele. Dermatologii recomanda cateva masuri pentru pastrarea sanatatii si frumusetii pielii.

piele 1. Hidratarea pielii
In general iarna suntem expusi riscului de deshidratare datorita consumului mare de energie a organismului care are nevoie de multe calorii pentru mentinerea constanta a temperaturii corpului. Deasemenea frigul produce vasoconstrictie subcutanata, adica contractarea vaselor de sange astfel incat fluxul sangiun scade foarte mult la nivelul pielii, celulele epiteliale primind in felul acesta mult mai putini nutrienti si oxigen incat acestia nu mai ajung si pana la straturile superficiale ale pielii, hranindu-se doar straturile bazale ale epidermei. Astfel, celulele stratului superficial se descuameaza intens. Deasemenea frigul si vantul usuca pielea, reprezentand inca un motiv care intensifica deshidratarea. De aceea specialistii recomanda ca in sezonul rece sa folositi zilnic cremele hidratante, dar totodata sa consumati cei 2 litri de lichide pe zi, foarte necesari organismului in aceasta perioada.

Citește și:

2. Baile fierbinti
Baile fierbinti deschid capilarele subcutanate, lasand astfel sa circule un flux mare de sange care hraneste si oxigeneaza pielea. Astfel o baie fierbine (nu foarte fierbinte, poate duce la hemoragii daca femeia se afla la menstruatie de exemplu sau pur si simplu la spargerea vaselor subcutanate care ar suporta o variatie de temperatura prea mare pe timpul iernii). Astfel se recomanda ca in fiecare seara sa va rasfatati intr-o bie fierbinte.

3. Sauna

Sauna are efectul unei bai fierbinti, dar si cateva efecte in plus, in special cele respiratorii. Prin inspirul aerului fierbinte sunt decongestionati plamanii si caile aeriene, precum si mucoasa nazala si faringele, astfel sauna are efectul de a intineri pielea, dar si de a creste imunitatea pulmonara, lucru necesar pe timp de iarna. Deasemenea sauna umeda hidrateaza intens pelea din exterior, aceasta ramanand fina si matasoasa, cu aspect intinerit.

Citește și:

4. Masajul

Vizionare placuta


Kudika
22 Decembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.