Setari Cookie-uri

5 sfaturi pentru o piele delicata si fina de Sarbatori

Pielea este foarte sensibila pe timpul iernii, cand hidratarea acestea este slaba atat datorita frigului si uscacinii aerului, cat si din cauza scaderii fluxului sanguin subcutanat. Deasemenea frigul precum si trecerea brusca de la o temperatura la alta reprezinta factori de agresiune pentru piele. Dermatologii recomanda cateva masuri pentru pastrarea sanatatii si frumusetii pielii.

Masajul stimuleaza regenerarea pielii, imbunatateste circulatia subcutanata, reduce celulita sau previne aparitia acesteia, tonifica pielea si impiedica aparitia ridurilor (masaj facial). Se recomanda o sedinta de masaj de relaxare macar o data la doua saptamani. Uleiurile esentiale folosite in timpul masajului pot avea desemenea efecte utile asupra pielii, spre exemplu pot fi anticelulitice, relaxante, revigorante, hranitoare etc.

5. Evitati lotiunile tonice cu alcool

Alcoolul deshidrateaza puternic, contracta peretii vaselor subcutanate producand vasoconstructie (initial este o vasodilatatie, urmata de vasoconstrictie), avand ca rezultat uscarea si deshidratare pielii. Aceasta devine ridata, uscata, se descuameaza si chiar poate prezenta mancarimi sau crapaturi (leziuni). De aceea, mai ales pe timpul iernii cand uscarea pielii este favorizata de frig si vantul rece, se recomanda evitarea lotiunilor tonice sau a tratamentelor pe baza de alcool.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Decembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.