Setari Cookie-uri

5 trucuri eficiente pentru un ten frumos

Tenul frumos valoreaza mai mult decat cel mai reusit machiaj. Fondul de ten folosit zilnic, blush-ul dar si fardul incarca tenul si in timp dilata porii. Deasemenea tulburarile de sebum ale tenului, fricgul sau caldura excesiva, lipsa curatarii corecte si complete a tenului in fiecare seara duc in timp la diferite probleme ale tenului, de la uscarea sau ingrasarea acestuia, pana la aparitia punctelor negre si punctelor de grasime.

Tenul frumos valoreaza mai mult decat cel mai reusit machiaj. Fondul de ten folosit zilnic, blush-ul dar si fardul incarca tenul si in timp dilata porii. Deasemenea tulburarile de sebum ale tenului, frigul sau caldura excesiva, lipsa curatarii corecte si complete a tenului in fiecare seara duc in timp la diferite probleme ale tenului, de la uscarea sau ingrasarea acestuia, pana la aparitia punctelor negre si punctelor de grasime.

Frumusetea tenului consta in ingrijirea corecta a acestuia si mai ales in perseverenta, Nu lasati sa treaca nici macar o zi fara a va rasfata frumusetea.

5 trucuri eficiente pentru un ten frumos

Spalarea tenului. Atentie, nu demachierea! Multe femei aleg ca seara inainte de culcare sa se demachieze, incarcand totusi tenul cu solutia demachianutului, fara a se spala pe fata. Cel mai indicat si mai sanatos mod de indepartare a machiajului este spalarea tenului. Mergeti la baie si folositi apa calda, nici rece dar nici fierbine, ci atat cat va place sa simtiti pe ten, pentru a nu agresa termic celulele epidermei. Apoi luati un buretel plasa (din acela mic, seamana cu cel de dus, doar ca dimensiunile sunt reduse) si folositi fie gel de dus, fie un sapun special pentru ten (recomandata este a doua varianta). Frecati apoi usor tenulul astfel incat sa indepartati toate resturile de machiaj si praful, insa totodata sa aveti grija sa puneti sangele in miscare. Cresterea vascularizatiei sanguine subcutanate va asigura un plus de oxigen si nutrienti tenului, astfel in timp va capata un aspect proaspat, iar pielea va fi mai ferma si mai catifelata.

Citește și:

Folosirea unui tonic. Lotiunea tonica are rol astringent, inchide porii si normalizeaza secretia de sebum. Puteti aplica lotiunea dupa fiecare spalare pe fata si inainte de a aplica o crema. Deasemenea dimineata inainte de a va aplica machiajul curatati bine tenul apoi folositi o lotiune tonica si abia dupa 5 minute aplicati crema si machiajul, timp in care lotiunea tonica si-a facut efectul.

Folositi o crema potrivita pentru tenul vostru. Chiar daca tenul nu prezinta probleme, o crema ii asigura hidratarea zilnica si eventual protectia impotriva razelor solare daca alegeti o crema cu factor de protectie. Deasemenea pentru tenul sensibil puteti folosi cu regularitate cremele antiiritante care va vor ajuta sa scapati de sensibilitatea tenului.

Vizionare placuta


Kudika
15 Februarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.