Setari Cookie-uri

6 masti pentru ten cu ingrediente naturale

Tenul ne tradeaza varsta sau din contra, o ascunde, evidentiaza boli sau exprima sanatate, denota ingrijire si frumusete.

Tenul ne tradeaza varsta sau din contra, o ascunde, evidentiaza boli sau exprima sanatate, denota ingrijire si frumusete.

masti de fata

Cele mai bune ingrediente pentru ten sunt cele naturale, care actioneaza delicat asupra pielii si o hidrateaza intens. Va propunem mai jos cateva masti cu efecte deosebite asupra tenului, obtinute numai din ingrediente naturale si pe care le puteti prepara cu usurinta acasa.

Masca hranitoare cu ou pentru tenul gras

Pentru prepararea mastii este necesar un nou din care separi albusul de galbenus. Bati apoi albusul pana devine spuma si-l aplici pe fata curatata in prealabil. Lasa-l pana cand se intareste (daca nu mai poti zambi inseamna ca s-a intarit) iar apoi spala-l cu apa calda. Aplica apoi pe tenul curat galbenusul de ou usor batut. Lasa-l si pe acesta sa se usuce iar apoi clateste-ti tenul cu apa calda iar la urma cu apa rece. Tamponeaza fata cu un prosop din bumbac si aplica un strat de crem hidratanta pentru ten gras.

Citește și:

Masca tonifianta pentru ten cu miere

Se prepara o pasta amestecand in blender un mar decojit cu o lingura de miere, iar masca obtinuta se aplica pe tenul curat si se lasa sa actioneze 15 minute dupa care se indeparteaza.

Masca cu iaurt si citrice

Aveti nevoie de o jumatate de ceasca de iaurt, peste care adaugati 2 linguri de zeama de lamaie si 2 linguri de zeama de portocala, precum si o felie de kiwi zdrobit. Se amesteca bine pana se obtine o lotiune omogena care se aplica pe ten. Daca doriti o lotiune de corp, cresteti cantitatile ingredientelor, insa pastrati raportul lor. Masca se tine pe ten aproximativ jumatate de ora, dupa care se clateste doar cu apa. Efectele sunt puternic regenerante, masca tonifiind tenul, curatandu-l, fiind utila inclusiv pentru reducerea petelor maronii ale pielii.

Masca cu argila pentru hidratarea tenului

Masca cu argila poate fi recomandata tuturor tipurilor de ten. In functie de ingredientele din care obtineti masca, aceasta poate avea efecte astringente, hidratante sau chiar exfoliante. Pentru masca hidratanta se foloseste praful de argila care se poate amesteca cu urmatoarele: ulei de masline, un galbenus de ou, vitamina E - 2 fiole, suc de fructe (ce doriti, nu mai mult de o lingura). Se amesteca bine cu praful de argila si se adauga suficient ulei de masline astfel incat sa obtineti o pasta.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Martie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.