Setari Cookie-uri

6 masti pentru ten cu ingrediente naturale

Tenul ne tradeaza varsta sau din contra, o ascunde, evidentiaza boli sau exprima sanatate, denota ingrijire si frumusete.

Masca se aplica pe ten si se lasa sa actioneze jumatate de ora, dupa care se clateste bine fata si se foloseste o lotiune tonica.

Masca cu argila pentru ten uscat

masti pentru fata
Masca cu argila pentru ten uscat se prepara amestecand praful de argila cu un galbenus de ou, 2 fiole de vitamina E, ulei de masline si 5-10 felii de castraveti pisati de la care se va folosi si zeama. Se amesteca pana se obtine o crema (in functie de cantitatea de ulei de masline care se adauga ultimul) si se aplica pe fata, lasandu-se sa actioneze jumatate de ora. Se clateste ulterior tenul cu apa si se foloseste o lotiune tonica.

Masca cu portocale si plante medicinale

Se stoarce o jumatate de portocala, se pun doua linguri de miere, 10 picaturi de infuzie de musetel concentrata (4 plicuri la 250 ml), alte 10 picaturi de infuzie concentrata de menta si apoi inca 10 de infuzie concentrata de pelin. Se mai adauga 10 picaturi de tinctura de propolis, se amesteca bine si cu un disc cosmetic se aplica pe fata prin tamponare apasata, astfel incat sa patrunda bine la nivelul pielii. Se tine 30 de minute, apoi se clateste tenul cu apa. Masca are efecte calmante, emoliente, antiacneice si hranitoare, redand aspectul tanar tenului si luptand impotriva ridurilor. Inchide porii si tonifica tenul.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Martie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.