Setari Cookie-uri

5 Tratamente naturiste pentru tenul acneic

Acneea nu e o problema ce ii afecteaza doar pe adolescenti, asa cum s-ar crede. Iar daca unii se confrunta cu un cos din cand in cand pe care il pot ignora, pentru altii acneea poate deveni o problema ce le pafecteaza chiar si increderea in propria persoana.

2. Lotiune tonica cu busuioc

Chiar daca la prima vedere suna a leac babesc pentru farmece, aceasta lotiune poate face ‘minuni’ estetice datorita busuiocului. Aceasta planta are proprietati antiinflamatoare, antiseptice si cicatrizante. Asa se explica de ce unele dintre lotiunile antiacneice se bazeaza pe extractul de busuioc.

Ai nevoie de 3-4 lingurite de frunze de busuioc (de preferinta verde, dar si cel uscat poate fi folosit) si de o cana de apa. Pune apa la fiert si adauga busuiocul. Lasa sa fiarba la foc mic pentru 10 minute dupa care strecoara lotiunea si las-o sa se raceasca. Aplic-o pe fata de doua ori pe zi cu ajutorul unei dischete demachiante. Lotiunea se pastreaza la rece.

Va oferim si cateva idei de masti ideale pentru a scapa de acnee.

3. Masca cu bicarbonat de sodiu

masca cu capsune Bicarbonatul de sodiu se gaseste cu usurinta in comert la un pret derizoriu. Acesta are o multime de intrebuintari fiind utilizat atat la gatit, cat si pentru indepartarea mirosurilor neplacute si chiar albirea dintilor. Bicarbonatul de sodiu ajuta si la tratarea tenului acneic.

Citește și:

Pentru a face aceasta masca nu ai nevoie decat de bicarbonate de sodiu si apa. Amesteca ingredientele astfel incat sa obtii o pasta consistenta pe care sa o aplici pe fata curatata cu o lotiune adecvata. Lasa pasta pe fata pana incepe sa se usuce dupa care indeparteaz-o cu apa calduta. Repeta procedura de doua- trei ori pe saptamana.

Bicarbonatul iti va exfolia usor tenul curantandu-l de impuritati si te va ajuta sa scapi de roseata si iritatii.

4. Masca cu aspirina

Acidul acetilsalicilic e unul dintre ingredientele ce apare in compozitia majoritatii produselor de prevenire si tratare a acneei. Masca pe baza de aspirina e una cat se poate de simpla avand atat efecte imediate cat si pe termen lung. Pe moment tenul ramane curat, stralucitor si porii par sa se fi inchis. Pe termen lung aceasta te ajuta sa reduci considerabil acneea.

Pentru aceasta masca ai nevoie de doua sau trei aspirine simple, netamponate si putina apa. Sfarama aspirinile astfel incat sa obtii un praf destul de fin. Adauga cateva picaturi de apa, indeajuns incat sa obtii o pasta usor de intins. Aplica masca pe fata curata si las-o pana se usuca. Daca ai tenul uscat atunci indeparteaza masca dupa cel mult 5 minute cu apa calduta.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Martie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.