Setari Cookie-uri

3 trucuri naturale pentru stralucirea delicata a parului

Coafura poate imbunatati considerabil loock-ul unei persoane, insa un par deteriorat confera o tenta neplacuta, indiferent de modernismul frizurii. Un par sanatos, ingrijit, cu straluciri naturale, confera tinerete si vivacitate unei persoane.

Coafura poate imbunatati considerabil loock-ul unei persoane, insa un par deteriorat confera o tenta neplacuta, indiferent de modernismul frizurii. Un par sanatos, ingrijit, cu straluciri naturale, confera tinerete si vivacitate unei persoane.

ingrijirea parului Adesea produsele cosmetice pentru stralucirea parului nu fac decat sa ascunda realele probleme ale podoabei capilare, continand particule sclipitoare care reflecta lumina, insa nu hidrateaza si nu ingrijesc pe masura parul.

Firul de par are o structura proteica fiind acoperit de un strat protector de solzi triunghiulari, orientati cu baza spre radacina si cu varful spre capatul firului de par. Acesti solzisori (cuticule) se aseaza suprapus si reflecta lumina, dand stralucirea naturala a parului. In conditii de deshidratare, de avitaminoza, de lipsa a unor proteine (cum se intampla in cazul persoanelor care tin diete nesanatoase), atunci cand sunt folosite in mod excesiv produse cosmetice pentru par sau cand sunt dereglate din diverse motive glandele care secreta sebumul (grasimea naturala care imbraca si protejeaza firul de par) stratul de cuticule se deterioreaza si parul isi pierde atat stralucrirea, cat si rezistenta.

Citește și:

3 trucuri naturale pentru stralucirea delicata a parului tau

Uleiurile hidratante
Parul degradat are nevoie de hidratare intensa pe care o poti obtine alimentandu-te sanatos (pentru hrana “din interior” a firului de par) si prin aplicarea unor substante hidratante si hranitoare pentru par. Astfel, se recomanda sa folositi uleiuri naturale (de masline, de catina, de ricin, de cocos, de susan etc.) care refac stratul protector al parului, hidrateaza si “rearanjeaza” cuticulele ce confera stralucire si protectie firului de par.

Se recomanda masti cu aceste uleiuri care se aplica pe parul uscat, apoi se maseaza si se piaptana parul pentru ca masca sa se intinda pe toata lungimea acestuia si se lasa sa actioneze minim o ora. Apoi se spala parul cu samponul obisnuit si se clateste cu apa din abundenta, astfel incat sa nu ramana pe par resturi din detergentii continuti de sampon.

Citește și:

Un exemplu de masca hidratanta simplu de obtinut in casa ar fi: doua linguri de ulei de masline, o lingura de ulei de ricin, zeama de la o jumatate de lamaie, doua fiole de vitamina E si 15 picaturi de vitamina A (le achizitionati de la farmacie), un galbenus de ou si o lingura de miere. Se ameseca foarte bine, apoi se aplica pe parul uscat, se maseaza si se intinde masca pe tot parul, apoi se acopera cu o punga/prosop si se lasa masca sa actioneze o ora si jumatate, dupa care se spala parul cu sampon si se clateste bine.

Vizionare placuta


Kudika
7 Aprilie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.