Setari Cookie-uri

3 trucuri naturale pentru stralucirea delicata a parului

Coafura poate imbunatati considerabil loock-ul unei persoane, insa un par deteriorat confera o tenta neplacuta, indiferent de modernismul frizurii. Un par sanatos, ingrijit, cu straluciri naturale, confera tinerete si vivacitate unei persoane.

Ceaiurile hranitoare

Anumite ceaiuri au atat efecte hranitoare asupra parului, cat si de intensificare a culorii. Spre exemplu pentru parul blond se recomanda ceaiul de musetel si galbenele, concentrat, aplicat pe par si lasat sa actioneze timp de o ora.

Pentru parul brunet, saten inchis sau roscat se recomanda infuzia concentrata de coji de nuci verzi sau frunze de nuc ori matase de porumb. Aceste infuzii intaresc culoarea parului, acopera in mod natural firele

albe, hranesc parul si ii confera stralucire.

par saten

Ingrijirea parului gras

Pentru parul gras mastile cu uleiuri nu reprezinta neaparat cea mai buna alegere. Parul gras isi pierde stralucirea tocmai datorita incarcaturii prea mari de sebum. In cazul acestei probleme se recomanda o buna ingrijire si curatire a parului. Astfel, se va spala parul in fiecare zi, avand grija sa masati scalpul timp de doua minute. Ideea ca parul spalat des se ingrasa mai repede este doar un mit, in esenta asa cum faceti dus zilnic, la fel trebuie curatat si parul, caci si el se umple de praf si se imbacseste cu substantele din cosmetice.

Citește și:

Se recomanda in aceste conditii sa va clatiti foarte bine parul. Pielea capului este acida, iar sampoanele sunt in general alcaline, astfel ca detergentii continuti in sampon trebuie bine clatiti de pe par. De asemenea se recomanda sa folositi in apa de clatire otet sau zeama de la o lamaie pentru indepartarea excesului de sebum si pentru efectele de reglare a secretiilor grase pe care lamaia sau otetul le au asupra glandelor de la nivelul sclapului.

Este important sa consumati zilnic legume si fructe pentru sanatatea intregului organism, dar si pentru revitalizarea parului si unghiilor.

Vizionare placuta


Kudika
7 Aprilie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.