Setari Cookie-uri

Punctele negre si porii dilatati cum sa avem un ten curat?

Odata cu inaintarea in varsta si maturizarea tenului porii se dilata si in timp apar neplacutele puncte negre sau pielea capata aspect ciuruit datorita dilatarii porilor la nivelul tenului. Ce este de facut?

Odata cu inaintarea in varsta si maturizarea tenului porii se dilata si in timp apar neplacutele puncte negre sau pielea capata aspect “ciuruit” datorita dilatarii porilor la nivelul tenului. Ce este de facut?

Porii se dilata atunci cand tenul nu este corect curatat, cand folositi zilnic creme pentru fata fara a va curata adecvat tenul in fiecare seara. Glandele de la nivelul pielii secreta sebum, insa acesta se poate acumula la nivelul porilor, dilatandu-i. Ulterior sebumul acumulat se impregneaza cu praf si alte particule din aer si prinde culoarea neagra, devenind puncte negre. Acestea au tendinta de a se inmulti pe zi ce trece, asadar nu le putem trata cu indiferenta, mai ales ca uneori pot deveni foarte mari si teribil de inestetice, mai ales la nivelul nasului si pe aripile nazale.

puncte negre Pasi usori pentru a scapa de punctele negre si porii dilatati

Citește și:

Ai nevoie de un burete special pentru fata, recomandate sunt cele mici stil plasa.

Pentru a putea curata corect tenul este nevoie ca mai intai sa iti uzi cu apa calda din abundenta fata, lucru pe care il poti face in fiecare zi la dus. In felul acesta tenul se inmoaie si porii dilatati sau punctele negre se pot curata mult mai usor.

Ulterior folositi un gel hidratant de curatare si spalati-va energic fata cu gelul si buretelul destinat tenului. Pentru a scapa de punctele negre este indicat sa va inlaturati machiajul prin spalarea tenului, ci nu prin utilizarea demachiantului. Acesta incarca tenul si totodata ataca celulele de la suprafata pielii, curatand agresiv prin substantele cu care “dilueaza” machiajul.

Se lasa tenul astfel pana la iesirea din dus si se aplica o lotiune tonica naturala abia la minim 10 minute de la iesirea din dus. Chiar daca iti vei simti fata uscata, aceea este de fapt starea reala a pielii tale si celulele secretoare de sebum trebuie sa isi rgleze singure secretia, asadar daca aplici imediat o crema hidratanta nu faci decat sa incarci tenul. Hidratarea reala a tenului vine de fapt din interior, din nutrientii proveniti din alimentatie si consumul adecvat de lichide.

Citește și:

Lotiunea tonica o puteti obtine storcand doua lamai, apoi le bateti cu albusul de la doua oua si adaugati 100 ml de alcool (puteti folosi inclusiv aocool medicinal – nu folositi lichide colorate caci va pot colora tenul). Aceasta lotiune o puteti aplica in fiecare seara dupa curatarea tenului si o puteti pastra in sticle bine inchise la frigider, insa nu mai mult de o saptamana. Clatiti dimineata fata.

Vizionare placuta


Kudika
11 Iunie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.