Setari Cookie-uri

Punctele negre si porii dilatati – cum sa avem un ten curat?

Odata cu inaintarea in varsta si maturizarea tenului porii se dilata si in timp apar neplacutele puncte negre sau pielea capata aspect “ciuruit” datorita dilatarii porilor la nivelul tenului. Ce este de facut?

Daca doriti sa folositi o crema hidratanta, se recomanda sa o aplicati dimineata, ci nu seara dupa curatarea tenului.

Abraziunea tenului

Abraziunea tenului se face o data pe saptamana, metoda fiind destul de simpla. Initial se recomanda o infuzie a tenului cu apa fierbinte in care ati adaugat cateva plicuri de cai de musetel – este antiseptic. Aceasta infuzie o puteti realiza punand apa si plicurile de ceai intr-un recipient cu gura larga deasupra caruia va asezati cu un prosopel in cap, forman un cortulet astfel incat sa se adune aburii la nivelul fetei. Puteti sta 5-10 minute.

Ulterior inrolati pe degetul aratator o fasie de tifon cu care va veti freca bland fata. Puteti folosi si malai pentru abraziune, dar acesta incarca tenul. Ulterior se clateste tenul cu apa din abundenta si se tamponeaza delicat cu lotiunea tonica. Nu va abrazati tenul mai des, aceasta metoda se recomanda a fi efectuata saptamanal sau chiar mai rar .

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Iunie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.