Setari Cookie-uri

5 masti naturale pentru hidratarea parului pe timp de vara

Vara parul este expus la radiatiile solare, se decoloreaza, este uscat de soare, se umple mai repede de praf iar transpiratia nu ii face bine. De aceea vara parul are nevoie de o ingrijire speciala si adecvata.

Vara parul este expus la radiatiile solare, se decoloreaza, este uscat de soare, se umple mai repede de praf iar transpiratia nu ii este deloc prietena. De aceea vara parul are nevoie de o ingrijire speciala si adecvata.

Fiindca intreg organismul este predispus la deshidratare, ci nu doar parul, este foarte important sa respecti necesarul hidric si sa bei suficiente lichide in fiecare zi, chiar mai mult de doi litri daca faci sport sau mergi prin soare. De asemenea mananca multe fructe si salate pentru a-ti vitaminiza organismul, dar si parul.

Pentru a spori hidratarea poti folosi masti pentru par pe care le poti prepara in casa.

Este important sa iti speli des parul vara, indicat este chiar zilnic, in ciuda miturilor care spun ca spalarile dese ar ingrasa parul. Este nevoie sa elimini transpiratia si sarurile de la nivelul scalpului precum si sebumul care nu fac decat sa atace si sa incarce parul.

Citește și:

ingrijire par Masca de curatare

Initial trebuie sa aplici o masca de curatare pentru par. Aceasta masca este necesara de doua trei ori pe saptamana, insa nu in zile succesive. Se dilueaza intr-un litru de apa 10 picaturi de otet si se clateste parul dupa spalare. Apoi se face o masca cu doi castraveti pisati, zeama de la o jumatate de lamaie si cateva linguri de lapte. Se omogenizeaza bine, se aplica pe par si se lasa sa actioneze 15 minute. Atentie, daca parul este vopsit, masca va poate decolora pigmentul. Scoateti lamaia si folositi ceai verde concentrat (cinci plicuri la o cana) – cinci lunguri, acesta nu depigmenteaza. Daca parul este blond, puteti folosi fara probleme lamaia.

Masca hranitoare si hidratanta

Aceasta masca se poate folosi saptamanal sau se pot pulveriza zilnic pe par cativa stropi astfel incat sa nu incarce parul. Se amesteca astfel intr-un recipient doua linguri de ulei de masline, inca doua de ulei de ricin, zeama de la o jumatate de lamaie, doua fiole de vitamina E si 20 de picaturi de vitamina A uleioasa (le gasiti in farmacii, mai putin lamaia si uleiul de masline). Amestecul se poate aplica pe par si se mentine jumatate de ora sau poate fi pulverizat dintr-un recipient (de exemplu de la un ulei de masaj care a fost consumat), insa pulverizati foarte putin pe par fara a mai fi necesara clatirea. In cazull in care alegeti masca, aceasta se intinde bine pe par, se lasa sa actioneze jumatate de ora dupa masare energica timp de cateva minute a scalpului, apoi se spala parul cu sampon, se foloseste balsamul si se clateste cu apa din abundenta, iar la final cu 20 de picaturi de otet diluate intr-un litru de apa.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Iunie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.